Dolar 34,1045
%0.26
Euro 38,1552
%0.26
Altın 2.860,260
%1.09
Bist-100 9.962,00
%-0.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kimse Yok Mu ve TÜMÇADER öğrenciler için bir araya geldi

Kimse Yok Mu ve TÜMÇADER öğrenciler için bir araya geldi

Kırıkkale’de ihtiyaç sahibi ilköğretim öğrencileri için Kimse Yok Mu Derneği ile Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇADER) bir araya geldi. İlköğretim okullarını tek tek gezen dernek çalışanları, burada öğrencilere kırtasiye yardımında...

  • Ege Postası
  • 01.10.2013 - 09:51
Kırıkkale’de ihtiyaç sahibi ilköğretim öğrencileri için Kimse Yok Mu Derneği ile Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇADER) bir araya geldi. İlköğretim okullarını tek tek gezen dernek çalışanları, burada öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu. Her okulda tespit ettikleri 50 öğrenciye yardım yapıldı.

Kimse Yok Mu Derneği ve TÜMÇADER üyeleri Yuva, Cumhuriyet ve Bahçelievler mahallelerinde Evliya Çelebi okullarını ziyaret ederek, bu işin gönüllülük esasına dayandığını söyledi. Geleceğin emaneti olan çocuklara yardım etmeyi kendilerine bir vazife olarak gördüklerini ifade eden TÜMÇADER Genel Sekreteri Seyit Daştan, yapılan yardımların hayırsever ve kendi ceplerinden karşıladıklarını söyledi. İmkanı olan kişi ya da kişilerin geleceğin teminatı olan çocuklara yardım etmenin herkesin vazifesi olduğunu belirten Daştan, “Kırıkkale’deki eğitimi attırma adına bir çalışma başlattık. Çalışmayı başlatırken, esnaftan ve vatandaşlardan büyük destekler gördük. Bu destekler devam ettiği sürece, öğrencilere yardımı yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

TÜMÇADER ve Kimse Yok Mu derneklerinin, birçok noktada aynı davaya ve çalışmaya hizmet ettiğini açıklayan Kimse Yok Mu Derneği Kırıkkale Şube Temsilcisi Şaban Durukal da zaman zaman bir araya geldiklerini ve güzel hizmetlere imza atmaya çalıştıklarını belirtti. Hedeflerinin, her okulda 50 öğrenciye yardım etmek olduğunu açıklayan Durukal, "Bu yardımlarımız artarak devam edecektir. Aslında biz bunları yardım olarak düşünmüyoruz. Teşvik olarak ve hediyeleşme olarak görüyoruz. Amacımız eğitime teşvik amaçlı katkıda bulunmak." diye konuştu.

TÜMÇADER ve Kimse Yok Mu Derneği'nin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Tevfik Delice ise dernek yetkililerine teşekkür etti. Delice, “Kimse Yok Mu ve TÜMÇADER dernekleri, bazı öğrencilere yardım ederek sıkıntılarını giderdi. Bu tür çalışmalar artarak devam etmeli. Başka kuruluşlara da örnek olmalı.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.