Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kiraz'da isyan kapıya dayandı

Kiraz'da isyan kapıya dayandı

Kiraz'da uzun süredir devam eden personel krizi sonrasında isyan kapıya dayandı. Aylardır maaşlarını alamayan ve taşeron baskısıyla karşılaşan işçiler çareyi belediye binası önünde eylem yapmakta buldu. Kiraz'da isyan kapıya dayandı

  • Ege Postası
  • 11.11.2016 - 14:11

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kiraz'da yerel seçimlerin ardından başlayan işçi krizi sonrasında ilçede sular bir türlü durulmuyor. Uzun yıllardır belediye şirketi BELMAR A.Ş.'de çalışan ancak son dönemde yaşanan mali kriz ve belediyenin borçları nedeniyle maaşları ödenmeyen ve taşeron krizi sonrasında işten atılan çok sayıda çalışan belediye önünde eylem yaptı.

İŞÇİ KRİZİNDE SON PERDE

Belediyede örgütlü Belediye-İş Sendikası'nın çağrısı üzerinde öğlen saatlerinden itibaren hizmet binası önünde toplanan yüze kadar çalışan aileleri ile birlikte bir gösteri düzenledi. Sendikanın yanı sıra, CHP İlçe örgütünün de destek verdiği eylemin ardından basın açıklaması yapan mağdur işçiler, işten atılan 28 arkadaşı ve aylardır ödenmeyen maaş alacaklarıyla ilgili krizi çözmek üzere Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül ile görüşmek istedi.

PERSONEL KAPIYA DAYANDI!

Ancak, Başkan Şengül köy gezisinde olduğundan ötürü elleri boş dönen belediye personeli yaptıkları eylemle seslerini duyurmaya çalıştı. Geçtiğimiz aylarda yaptıkları eylemle bir kez taleplerini kamuoyuna duyurmaya çalışan işçiler yine hüsrana uğrarken, işten atılan personel geri alınana ve maaşları ödenene kadar eylemlerini sürdüreceklerini duyurdu.

EYLEMDE OHAL GERGİNLİĞİ

Diğer yandan, OHAL kapsamında süren eylem yasağı işçilerin protestosuna da yansıdı. Eylem öncesinde belediye önünde alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, kapıları kilitlenen belediye binasının önünde zabıta, bazı belediye çalışanları ve ilçede görevli polisler nöbet tuttu. Atılan sloganlar ve işçilerin belediye binasına girmek istemesi üzerine görevli güvenlik güçleriyle sendika temsilcileri arasında yer yer sözlü tartışmalar yaşandı.

HAFTAYA YENİDEN TOPLANACAKLAR

Haftaya yeniden belediye önünde eylem yapma kararı alan mağdur işçiler, ayrıca yaşanan krizin çözümü için ilçe kaymakamı Mustafa Akgül'ün devreye girdiğini ve aracı olacağını da aktardı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.