Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kiraz'da kadro vaadiyle taşerona transfer!

Kiraz'da kadro vaadiyle taşerona transfer!

Geçtiğimiz yılki yerel seçimlerin ardından AK Parti'ye geçen Kiraz Belediyesi'nde yeni bir taşeron krizi kapıya dayandı. Belediyenin sayısı 300'ü bulan personeli kadro vaadi ile taşerona transfer etmeye yönelik hamlesi ilçede ortalığı karıştırdı. Mağduriyetle karşı karşıya kalan belediye çalışanları diken üstünde günler geçirirken, gelişmelerin ardından yetkili sendika ise belediye yönetimine tepki gösterdi. Kadro vaadiyle taşerona transfer!

  • Ege Postası
  • 06.11.2015 - 12:33
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçmişte yaşanan maaş krizi ve işten çıkartmalarla sık sık gündeme gelen AK Parti'li Kiraz Belediyesi'nde bu sefer de taşeron krizi patlak verdi. Belediye şirketi BELMAR'da istihdam edilen yaklaşık 300 işçi yeni yıl öncesinde belirsizliğe sürüklenirken, baskı ve tehdit iddiaları da beraberinde geldi.

BAŞKAN'DAN TEHDİT İDDİASI
Önceki haftadan itibaren personel ile bir araya gelerek çeşitli toplantılar yapan Belediye Başkanı Saliha Şengül ve belediye şirketi yöneticilerini sözleri Kiraz'da ortalığı karıştırdı. Başkan Saliha Şengül'ün "Taşeron şirkete geçin, hükümetin yapacağı düzenleme sonrasında kadrolu işçi olacaksınız. Aksi takdirde iki ay sonra maaşlarınızı alamayacaksınız" şeklinde sözleriyle birlikte baskı gördüklerini savunan belediye çalışanları gelişmeler sonrasında ikiye bölündü.


 
KADRO VAADİ İLE TAŞERON
10 yılı aşkın süredir belediye çalışan BELMAR çalışanları taşerona karşı direniş başlatırken, yerel seçimlerin ardından işe giren 100'a yakın çalışan ise attıkları imzalar ile taşeron şirkete geçmek için imza hazırlıklarına başladı.
 
SENDİKADAN UYARI: TAŞERONA GEÇMEYİN
Kiraz Belediyesi'nde uzun yıllardır çalışan 180 kadar işçi baskı ve tehdit gördüklerini iddia ederken, belediye yönetiminin sunduğu taşeron şirkete geçme teklifini reddederek, imza atmaktan kaçındı. Gelişmeler üzerine Kiraz'da belediye çalışanları ile bir araya gelerek toplantı yapan işçilerin örgütlü bulunduğu Belediye-İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şubesi Başkanı Salih Er, "Taşerona geçecek işçiler her türlü haklarını kaybedecek ve mağdur olacak. Bunu görüştüğümüzde kendilerine de dile getirdim. Taşeron köleliktir, eziyettir. Türkiye genelinde 3-4 milyon taşeron işçisi var. Eğer bir düzenleme yapılacaksa bile bu belediyelerde çalışan sözleşmeli işçileri kapsamıyor. Kiraz'da bir baskı ve korku ortamı kurulmuş durumda. Ama ne yazık ki, burada sonradan işe giren yüz kadar arkadaşımız kendi istekleri ile haklarından vazgeçiyor. Bir kere sendika olarak bizim burada 2018 yılına kadar geçerli bir toplu sözleşmemiz var. Taşeron geldiği takdirde işçilerimiz bu haklarını da kaybedecek. İşçilere gereken uyarıları yaptık. Haklarını kaybetmek istemiyorlarsa taşerona geçmesinler" dedi.


 
"BELEDİYEDE DİRENİŞ BAŞLATIRIZ"
Yaşanan sıkıntıyla ilgili olarak belediye başkanı ile görüşmek istediklerini ancak randevu alamadıklarını belirten Belediye-İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şubesi Başkanı Er, Kiraz'da belediye işçisine baskı yapıldığını söyleyerek, "Geçtiğimiz dönem böyle bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Kiraz'da yönetim değişince taşeron sıkıntısı da başladı. Taşeron geldiği takdirde sendika feshedilecek, işçilerde kazanılmış haklarını kaybedecek. Oradaki arkadaşlarımız 2016 yılının başından itibaren taşeron işçisi olacak ve bu kararlarından geriye dönüş yapamayacaklar. Eğer baskı ortamı devam ederse ve işçi taşeronu istemiyoruz derse belediyede direniş başlatır ve her türlü eylem ve etkinlikle de sesimizi duyururuz " şeklinde açıklama yaptı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.