Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kırcami bir ay sonra kentsel gelişim alanı ilan edilecek

Kırcami bir ay sonra kentsel gelişim alanı ilan edilecek

Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlı Kırcami bölgesinin kentsel gelişim alanı olarak düzenlenmesi hususunda mutabakatın sağlandığı duyuruldu.     Kırcami’nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan...

  • Ege Postası
  • 04.07.2013 - 11:56
Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlı Kırcami bölgesinin kentsel gelişim alanı olarak düzenlenmesi hususunda mutabakatın sağlandığı duyuruldu.

    Kırcami’nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan 1/100 binlik çevre düzeni planlanmasıyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel’in girişimleriyle ‘Kentsel Gelişim Alanı’ olarak düzenlenmesi hususunda mutabakat sağlandığı duyuruldu.

    Konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ve diğer tüm yetkililerle iki gün önce Ankara’da toplantı yapan Türel, bu toplantı neticesinde Kırcami’nin ‘Kentsel Gelişme Alanı’ olarak planlanması için görüş birliği oluştuğunu söyledi.

    Kırcami taslak planının 21 Haziran 2013 tarihinde bakanlığa gönderildiğini, buranın bir inceleme dönemine tabi tutulacağını aktaran Türel, en geç bir ay içerisinde mutabakatın imzalanması beklendiğini belirtti. Planın bir ay içerisinde onaylanacağını düşündüklerini ifade eden Türel, “Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılması gereken 1/5000 ve 1000’lik planların önü açılmış olacak. 1/100 binlik planın imzalanmasından sonra, Kamu Yararı Kararı’nın da en kısa sürede alınmasına yönelik üzerlerine düşen görevi de yerine getireceğiz.” dedi.

    ‘BÜYÜKŞEHİR YAPTIĞI GİRİŞİMLERDEN BİZLERİ HABERDAR ETMİYOR’

    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kırcami ile yaptığı girişimleri direk bakanlıklar nezlinde çözmeye çalıştığını kaydeden Türel, “Yaptığı girişimlerden bizleri haberdar etmese de, bizler basından aldığımız haberler ve kulaktan dolma bilgilere göre bu konuda gerekeni yapıyor ve yapmaya devam edeceğiz. Böylelikle Kırcami’nin planlaması hususunda hükümete düşen görevler eksiksiz olarak yerine getiriliyor.” diye konuştu.

    Türel, Büyükşehir Belediyesi'nin 4 yıllık bir süreden sonra planları hazırlayıp bakanlığa göndermesinin sevindirici bir gelişme olduğunu ancak, planlama sürecinin gecikmesinin nedeninin de bu adımın bugüne kadar atılmamasından kaynaklandığını sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.