Dolar 34,2081
%0.08
Euro 37,9076
%-0.49
Altın 2.927,770
%1.1
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kıyı Ege Belediyeler Birliği belediyelerin kapanmasına karşı

Kıyı Ege Belediyeler Birliği belediyelerin kapanmasına karşı

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Ekim ayı encümen toplantısı Aliağa’da yapıldı. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı öncesi birlik başkanı Abdül Batur yaptığı açıklamada kapatılması gündeme gelen belediyelerin kapatılmaması gerektiğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 12.10.2012 - 16:19
İZMİR -Kıyı Ege Belediyeler Birliği Ekim ayı encümen toplantısı Aliağa’da yapıldı. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı öncesi birlik başkanı Abdül Batur yaptığı açıklamada kapatılması gündeme gelen belediyelerin kapatılmaması gerektiğini açıkladı.

Bütünşehir ve büyükşehir yasası ile kapanması gündemde olan beldelerde referandum yapılacağını belirten Başkan Batur; “Biz yerel yönetimlerin güçlendirilmesinden ve yerinde yönetimden yanayız. Aksi uygulamaların hizmetlerin aksamasına ve belde sakinlerinin yönetime katılamaması anlamına gelmektedir. Eğer bu beldeler kapanacak ise halka sorulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda CHP'nin yönetimde olduğu yerlerde, 14 Ekim'de diğer partilerin yönetimde olduğu beldelerde ise 21 Ekim'de referandum yapacağız. Ve çok büyük oranda belde sakinleri yaşadıkları yerlere sahip çıkarak referandumda beldelerinin kapanmaması yönünde oy kullanacaklardır diye düşünüyoruz. Çıkacak sonucun ardından da kararın uygulanıp uygulamadığını hep birlikte göreceğiz.” dedi.

Kuşadası’nda yapılması gereken encümen toplantısının Kuşadası Belediyesi’nin 3. Kardeş Kentler Festivali olması nedeniyle Aliağa’ya aldıklarını ve ev sahibi olmaktan mutlu olduklarını belirten Aliağa Belediye başkanı Turgut Oğuz; “Belirlediğimiz gündem maddeleri doğrultusunda Aliağa’da bir araya geldik.  97 üyesi bulunan birliğimizin daha sağlıklı ve işlevsel bir şekilde hizmet vermesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Değişen yasa ve yönetmeliklerin yanında birliğimizdeki belediyeler birçok sorunla karşı karşıya bunlardan en önemlisinin de kapanması gündemde olan belediyeler. Bu belediyelerin kapanmasını doğru bulmuyoruz.” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.