Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kızılay'a hırsız dadandı

Kızılay'a hırsız dadandı

Kızılay’ın bağış kutularından sık sık giyim çalınması vatandaşları kızdırdı, Kızılay yöneticilerini ise bıktırdı. Vatandaş kızgın, yöneticiler bıkkın

  • Ege Postası
  • 26.10.2017 - 12:58

Halide DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Türk Kızılayı’nın iyi niyetli vatandaşların kullanmadıkları ve giyilebilir-kullanılabilir durumdaki kıyafet ve ev eşyalarını toplayarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak için kentin belli noktalarına koyduğu giyim bağış kutularına hurdacılar ve hırsızlar dadandı.

En son Bayraklı Postacılar Mahallesi’ndeki giyim bağış kutusunun önünde görülen çocuk yaşlardaki bir kişinin kutunun içine sallanarak, kutuda bulunan eşyaları almaya çalıştığı görüldü.

MAHKEMEYE GÖNDERİLENLERİN SAYISI 30’U BULDU

Hırsızlık olaylarından bıktıklarını belirten Kızılay Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun, vatandaşlar aracılığıyla tespit ettikleri ve yakalanan hırsızları savcılığa teslim ettiklerini belirterek, “Bu konuda gerçekten çok muzdaripiz. Tespit edemiyorsunuz. Tespit etme şansınız da yok. Mümkün olduğunca takip ediyoruz. Ekiplerimiz her gün dışarıda. Kutuları kontrol ediyorlar. Özellikle gece yapıyorlar. Vatandaşlar bu konuda duyarlı, gördükleri zaman bildiriyorlar. Yakalananlar var. Devamlı takipteyiz. Özellikle Karşıyaka, Balçova, Buca bölgesinde yakaladığımız bu hırsızları mahkemeye sevk ediyoruz. Mahkemeye gönderilenlerin sayısı şu ana kadar 30’u buldu.. Emniyet ve kaymakamlıkla görüştük. Onlar yakalıyor. Özellikle yazdan kışa kıştan yaza geçişlerde bu olaylar artıyor. Her kutuya bekçi dikemiyoruz. Bunları caydırma peşindeyiz” dedi.

NE YAPACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK

Özellikle hurdacıların ve Suriyeli olduğunu tahmin ettikleri kişilerin eşyaları alıp gittiğini ve bunları bit pazarında sattıklarını duyduklarını kaydeden Kızılay Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun, “Ne yapacağımızı şaşırdık. Amacımız ihtiyaç sahibi insanlara dağıtmak. Amacımız o zaten. Ama bize gelen bilgiler, netleşmedi, bu vatandaşlara aldırıp pazarlarda sattırıyorlarmış. Zabıtayla da görüşüyoruz. İkinci el kıyafet satanlara ‘bu kıyafetler nereden geldi,nerden aldınız, faturanız var mı'’ sorularını soruyorlar artık. Sabıkası varsa hırsızlığın cezası neyse o cezayı alıyorlar. Ancak iki üç ay yatıp çıkıyorlar” diye konuştu.

UZLAŞALIM DA KİMİN ADINA KARAR VERECEĞİZ'

Başkan Akkoyun, mahkemeye sevkettikleri hırsızların avukatlarının zaman zaman kendilerini arayıp, ‘Uzlaşmaya gidelim. Zaten sabıkası da yok müvekkilimin’ dediklerini dile getirerek, bu talebi genellikle reddettiklerini söyledi ve bunun gerekçesini,

“Uzlaşma olayı var biliyorsunuz mahkeme. Avukat arıyor efendim uzlaşalım diyor yakalanan kişiyle. Sabıka kaydı yok diyor. Uzlaşalım da ben kimin adına karar vereceği? O kutuya atan Ayşe Hanım mı, Hasan Bey mi attı kimin attığı bilinmiyor ki. Kimin adına uzlaşalım ki. Mal benim adıma geçmediği için uzlaşamadık ki. Reddediyoruz. Cezası neyse çeksinler diyoruz” şeklinde açıkladı.

KUTUNUN İÇİNDE 6-7 YAŞINDA İKİ ÇOCUK ÇIKTI

Bundan yaklaşık bir buçuk ay önce Karşıyaka’da yaşanan bir olayı da paylaşan Tekin Akkoyun, giyim kutusunun içinden 6 ve 7 yaşlarında iki çocuğun çıktığını anlatarak,

“Ekiplerimiz Karşıyaka’da kutuyu boşaltmaya gidiyorlar bir buçuk ay önce. Çocuklar kutunun kapağını açıyorlar içinden iki tane çocuk çıkıyor. Altı yedi yaşlarında. Polis çağırıyorlar. Yasal olarak bir şey yapamıyorsunuz bunlara. Üstelik anne babaları da gözetliyor. Çocuklarını kutulara atıyorlar, onlar da içerden eşyaları dışarıya atıyor. Mecbur serbest bırakıldılar. Normal şekilde kutuları açmaları imkansız. Hazneye çocuk sallıyorlar” dedi.

Kızılay Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun, kutuların haznesini daha fazla küçültemediklerini de sözlerine ekleyerek, açıklamalarını, “Çocuklar içeriye sallandığı için aman havasızlıktan ölürse ne yaparız diye küçültemiyoruz hazneyi” şeklinde sonlandırdı. 

VATANDAŞLAR DA TEPKİLİ

İzmirli vatandaşlar da, İzmir ve ilçelerindeki 400 farklı noktaya yerleştirilen üzerinde Kızılay Giyim Bağış Kutusu yazılı kutulara kullanmadıkları kıyafet, ev tekstil ürünü, iç çamaşırı, kemer, çanta, ayakkabı, perde, oyuncak gibi eşyaları atarak ihtiyaç sahiplerine ulaşması için uğraşırken;  hurdacıların ve kimliği belirsiz kişilerin neredeyse her gün gelip kutuların içindeki eşyaları alıp gittiğini belirterek, duruma tepki gösterdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.