Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu 'AK slogana' gönderme yaptı:Onlar engeller biz...

Kocaoğlu 'AK slogana' gönderme yaptı:Onlar engeller biz...

Büyükşehir Belediye Başkanı, katıldığı canlı yayında gündemi değerlendirirken AK Parti cephesine toplu yanıt verdi. Kocaoğlu, Bakan Eroğlu’nun Körfez, müsteşarın ÇED, Ödemiş Belediye Başkanı Badem’in de hizmet çıkışlarına kontra yaparken, AK Parti’nin ‘Onlar konuşur, bir yaparız’ sloganı için de ilginç bir değerlendirmede bulundu. Kocaoğlu 'AK slogana' gönderme yaptı:

  • Ege Postası
  • 15.05.2015 - 14:29
EGE POSTASI -Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu internet televizyonu BEN TV’de yayınlanan programa katılarak gündeme ve seçim yarışına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"Başkan Kocaoğlu'ndan Gaziemir'de toplu kontra: Hedefte Binali Yıldırım" HABER İÇİN TIKLAYINIZ

AK Parti cephesinden kendisini hedef alan eleştirilere tek tek yanıt veren Başkan Aziz Kocaoğlu, ‘Onlar konuşur, biz yaparız’ sloganı için de ilginç bir gönderme yaptı.
 
HERALDE SEÇİMSİZ ORTAMDA…
Sözlerine 2 yıldır ÇED vizesi alamayan Büyük Körfez Projesi hakkında konuşarak başlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı AK Parti İzmir Adayı Veysel Eroğlu’nun ‘Haliç’i İSKİ olarak temizledik’ açıklamasına yanıt verdi. Başkan Kocaoğlu, “Zaten belediye yapacak. Fuar kavşağını da Karayolları yapsın demiyoruz. Ben iktidar partisi olsam Karayolları yapar. İktidar olmadığıma göre ben yapıyorum" dedi. ‘Körfez'e ÇED’i’ siyasi irade engelliyor diyen Kocaoğlu, "Top yuvarlamak kolay. Siyasi irade engelliyor. İnşallah seçimde hem körfez hem de evsel atıklar için ÇED onayı alırız. 4 sene seçim yok. ÇED raporunu 4 senelik seçimsiz ortamda artık herhalde verirler" ifadelerini kullandı.

BUNLAR YAKIŞIK ALIYOR MU'
Başkan Kocaoğlu dün EBSO’daki ÇED zirvesinde Büyükşehir’e “Eyy belediye” diye seslenerek "Körfeze kolektörler (taşıyıcı hat) yapıldı. Yapılan doğru ama bunu işleteceksin. İşletmezsen Körfez'i kirletirsin" açıklamasını yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk’e de cevap verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı, “2 milyon 750 bin kişinin atığını Çiğli arıtmaya taşıyan hattın çalışmadığından bahsediyor. Bir düşünün çalışmazsa ne olur" dedi.
 
Orman ve Su İşler Bakanlığı, Devlet Su İşleri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden 10-15 kişilik heyetlerin geldiğini belirten Kocaoğlu, yaptıkları projeleri incelediklerini kaydetti. Kocaoğlu, "Ne amaçla geldiler bilmiyoruz. Ya öğrenmek için ya da 'burada bir şey bulursak seçim arifesinde malzeme yaparız' diyorlar. Seçime 20 gün kala Büyükşehir tarihinde ilk defa hem arıtmalarını hem taşıyıcı kolektörlerini gezmek için geldiler. Gezsinler, gizlimiz saklımız yok. Eksik varsa biz de görürüz. Eksik olabilir, koskoca sistem bu, eksiği gideririz. Bunlar yakışık alıyor mu'" şeklinde konuştu.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı ‘Siz kendi milletvekillerinize malzeme veriyor musunuz'’ sorusuna ise "Daha önce toplantı yaptık, her şeyi aktardık. Onlar ihtiyaçları olunca telefonla arıyorlar bilgiler veriyoruz, herkese veririz” yanıtını verdi.
 
7 HAZİRAN’A BAKIŞ, HDP YORUMU
Kocaoğlu 7 Haziran genel seçimlerinde CHP’nin en yakın rakibi AK Parti’yi ikiye katlayacağı iddiasını yenilerken sandığın kritik partisi HDP için de ilginç bir yorum yaptı. Başkan, "Ufak tefek sapmalarla 2 kat fark olacak, CHP AK Parti'yi 2'ye katlayacak. Yüzde 3-5 sapabilir. Oy oranı olarak diyorum. Onlar 30 olursa biz 60 alırız hafif sapma olur. HDP barajı geçmesi halinde İzmir’de hesaplama sistemine takılır. Vekil çıkarması zor görünüyor. Özellikle 2. bölgede hesaplama sistemine takılacağını, 1. bölgede bir ihtimal, bıçak sırtı gibi görüyorum" dedi.
 
HERKESİN ANLAYACAĞI BİR MODEL
Başkan CHP’nin ses getiren seçim bildirgesi hakkında da konuştu. Kocaoğlu, "CHP uzunca bir süredir hep demokrasi, özgürlük, insan hakları üzerinden siyaset yaptı. Bunlar tabi ki olacak. Ama CHP'de uzunca bir süredir eksik olan ekonomidir. Uzunca bir süre CHP ekonomiden çok silik, yokla var arası bir söylemle hareket ediyordu. Ama benim anlayacağım, ilkokul 2'deki çocuğun anlayacağı, herkesin bir modelden bahsediyoruz. İlk defa CHP bu seçimde ekonomiye ağırlık verdi. Ekonomik programı açıklayınca CHP gündemi belirleyen parti oldu. Sürekli genel merkeze ekonomik proje olmadan bu işler olmaz diye uyarı yapan bir partiliyim" yorumunu yaptı. Kocaoğlu ‘En beğendiğiniz aday hangisi’ sorusunu ise “Tabi zor hepsini beğeniyoruz” sözleriyle yanıtladı. 

BİZ YAPARIZ, ONLAR ENGELLER!
Kocaoğlu, AK Parti'nin 'Onlar konuşur, biz yaparız' sloganına da göndermede bulundu. Kocaoğlu, "Başka illeri bilmem ama o slogan İzmir’de geçerli değil… Her türlü engellere, kısıtlamaya, 397 yıllar yargılanmaya, 130 tane üst düzey bürokratıma dava açılmasına, 30-40'ının hapse girmesine, 2 üst düzey bürokratımın 22 ay hapis yatmasına rağmen Büyükşehir kenti kalkındırmak için bütün projeleri yapıyor. Projeler uzayabilir ama inançla, inatla, doğru gördüğü projelerde her türlü engelleri temizleyerek yoluna devam etmiştir. Yani İzmir’in doğru sloganı ‘Büyükşehir Belediyesi yapar, AK Parti engeller’dir. Biz de CHP'nin 11 senedir bir numaralı kamu koltuğunda oturuyoruz. Daha iyi yönettiğimiz görülüyor" dedi.
 
ARTIK İL BAŞKANI YARDIMCISI DEĞİL…
Başkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden araç yardımı alan ve Büyükşehir’e sert sözlerle eleştiren Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem için ise şu yorumu yaptı: Aracın gelmesine seviniriz. O ayrı konudur. Şuanda Büyükşehir yeni bağlanan 9 ilçe içinde en yoğun çalışmayı Ödemiş'te yapıyor. Mahmut Badem, artık AK Parti'nin il başkan yardımcısı değil, belediye başkanı. O kisveden, şapkadan kurtulması gerekiyor. Yoksa belediye başkanlığı yapamaz. Ana caddelerinde asfalt kaldırım çalışmalarını büyükşehir yapıyor. Karayolları göstermelik asfalt getiriyor. Bizim yaptığımız işi de karayolları yapıyor gibi sahip çıkıyor. Bu yakışıyor m? Ekiplerimiz şuanda çalışıyor. Bağlandığında beri, hatta öncesinde de çalışıyorduk. Ödemiş'e destek verdik, bir önceki CHP'li belediye başkanı Bekir Keskin'e değil, CHP'ye değil Ödemiş'e yaptık. Mahmut Badem'i bizim tanıdığımız, kendine yakışan tavır içinde belediye başkanı olmaya davet ediyoruz…
 
3 ÇEŞİT AĞAÇ KESİLECEK
Yapımına başlanan Karşıyaka Tramvay Projesi güzergahı üzerinde kesileceği ileri sürülen ağaçlar için de konuşan Kocaoğlu, “Birçok rivayet var. Karabiber denilen ömürsüz bir ağaç vardır, ayrıca mimoza, okaliptus var. Bu 3 ağaç dışında Karşıyaka tramvay güzergahında ağaç kesilmeyecek. Sayıları 10 ile 15 olan 3 cins kesilecek. Hiçbir hurma ya da feniks, çam ağacı ya da palmiye kesilmeyecek, taşınmayacak. Aynı yerde kalacak, gerekirse taşınır” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.