Dolar 34,2554
%0.05
Euro 37,6261
%-0.01
Altın 2.926,900
%0.18
Bist-100 9.134,00
%0.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu: Bu kimin değirmenine su taşımak

Kocaoğlu: Bu kimin değirmenine su taşımak

Aliağa’da yapımı tamamlanan Aliağa Çok Amaçlı Spor Salonu’nun açılışını gerçekleştiren ve Aliağa İtfaiye Binası’nın temelini atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, rakibi Yıldırım ve AK Parti’li adayların kendisine yönelttikleri eleştirilere “Korsan seçim çalışması yapıyorlar. Halktan kaçıyorlar” diye yanıt verdi. Aliağa’da geçtiğimiz haftalarda yaşanan siyasi kaos ortamına da değinen Kocaoğlu, CHP’den ayrılarak DSP’den adaylığını açıklayan Hakkı Ülkü’ye ise oldukça sert sözlerle yüklendi.

  • Ege Postası
  • 05.03.2014 - 14:04
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gerçekleşen açılış ve temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve başkan adayları, belediye ve il genel meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, belediye bürokratları, çok sayıda partili ve vatandaşlar katılım gösterdi.

''TEŞVİK ÇIKIŞI''HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK…”
Aliağa halkının “İzmir Aziz’dir, Aziz kalacak” ve “İzmir seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bütünşehir yasası öncesinde ilçe, belde ve köylere yaptıkları yatırımları özetleyerek şunları kaydetti: “İZBAN’a 700 milyon TL para harcadık. Bugün Aliağa’dan 2 TL’ye biniyorsunuz. Havalimanına gidiyorsunuz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle ucuz ulaşım imkanı yok. 1 dolardan daha düşük ücrete 80 kilometre yol gidiyorsunuz. Bu belediyenin bütçesinden sosyal destek projesini gerçekleştirmektir. Aynı projeyi suda da çok kullanandan yüksek, az kullanandan düşük fiyat alarak, gelir dengesi sağlamaya, gelir dağılımındaki dengesizliği törpülemeye çalışıyoruz. 10 sene önce başlattığımız bir tek ana hedefimiz var. Yerelde kalkınma. Bugün çocuklarımızın lokmasını büyütme ve iş sağlama hedefi ile çalışıyoruz. 2013 yılında Türkiye ekonomisi maksimum yüzde 4 büyüdü. 2012 yılı ile 2013 yılı arasında İzmir’in verdiği vergi yüzde 10,7’dir. Demek ki İzmir, Türkiye ekonomisinden 2,5 kattan fazla büyüdü. Bu çalışmakla oldu, üretmekle oldu. Bunu sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi yapmadı. İlçe belediyeleri, sanayiciler, ihracatçılar, sivil toplum örgütleri, odalarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve vatandaşlarımız yaptı. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı stratejik plan dahilinde…”



“GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMIYOR”
Rakip siyasi partilerin adayları tarafından yöneltilen  “İzmir köy oldu”, “Oyu aldılar, yan gelip yattılar” gibi söylemlere “Güneş balçıkla sıvanmıyor” diyerek yanıt veren Kocaoğlu şöyle devam etti: “2011 yılında 200 metropol arasında dünyada 4’üncü kent olduk. 2010 yılının Aralık ayında dünyanın en iyi belediye başkanı seçildim. Bunlar çalışarak, üreterek oluyor.İzmirli Yamanlar Dağı’nın tepesinden Nif Dağı’nın tepesine kadar, Bayındır Ovası’ndan Menemen’in tepesine kadar, bizim ne yapmak istediğimizi görüyor ve bize güveniyor. Emin adımlarla kalkınma hedefimizde yürüyoruz. Önümüzdeki süreçte rakamlar daha belirgin şekilde artacak.”

“ÇIKAR İÇİN SİYASET YAPILMAZ”
Aziz Kocaoğlu sözlerinin devamında liste dışı kalan ve CHP’ye dönük eleştirilerde bulunan isimlere seslenerek, “Politika, siyaset, ülke için, insan için yapılır. Politika yorucu bir iştir. İnsanı sevmezsen, gönülden sevmezsen, mevki için, makam için yapmacık siyaset yaparsan bu millet gözünün içine baktığında samimi misin, yoksa riya içinde misin bunu anlar. Öncelikle devlet, millet gelir, sonra siyasi parti gelir. Millet için, devlet için siyasi parti bir araçtır. Millet için bir araçtır. Kimimize belediye başkanlığı, ilçe başkanlığı, milletvekilliği, belediye meclis üyeliği verilir, kimimize de hiçbir zaman görev düşmez. İlla bir şey olacağım diye, “Benden sonra tufan” diye siyaset yapılmaz. Memlekete yazıktır. Çoluğuna çocuğuna, memlekete, millete yazıktır. Böyle siyaset yapılmaz. Çıkar için siyaset yapılmaz. Para kazanmak için siyaset yapacaksın, git işini yap para kazan. Siyasette para kazanılmaz. Siyaset insanı sevdiğin için yapılır. Para kazanmak için, çıkar sağlamak için, ev bark almak için siyaset yapılmaz. “Ben merkezli” yapılamaz” dedi.

“BU KİMİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIMAK'”
Konuşmasının devamında isim vermeden Aliağa’da büyük tartışmalar yaratan Hakkı Ülkü’ye yönelik eleştirilerini dile getiren Kocaoğlu, “Her türlü makamı, mevkiyi tatmış, o koltuklarda hizmet etmiş bazı arkadaşlarımız bu son süreçte başka partilere geçerek aday oldular. Bu kimin değirmenine su taşı? Bu ne işe yara? Ben bunu hepinizin çok iyi düşünmesini istirham ediyorum. “Ben ölünceye kadar belediye başkanlığı yapacağım”, “Sonra da milletvekili olacağım”, “Yok dönüp yine belediye başkanı olacağım”… Yok böyle bir siyaset… Yok böyle bir millet sevgisi… Yok böyle bir şey…” dedi.

“KENDİNİ DÜŞÜNENE HADDİNİ SİZLER BİLDİRECEKSİNİZ”
Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği Aliağa ziyareti sırasında Ülkü’ye yakın isimlerin kendisine yönelik protesto gösterisine de tepki gösteren Kocaoğlu, “İnsan geldiği mevkinin, geldiği makamın, Aliağalıların ve CHP’nin verdiğini unutmaz. Vefa bittiyse, her şey bitmiştir... Adaylar belli oldu. Sabahı Bergama’dayız. Osman Özgüven, Turgut Oğuz, Metin Solak aday gösterilmemesine rağmen geldi. Oradan çıktık, Turgut Abi’ye ziyaret gerçekleştirdik. Belediyeye geldik. İndik aşağıya. Toplamışlar 10-15 kişi. Başında muhteremin oğlu, benim arabamı yumruklamaya kalkıyorlar. Niy? Çünkü ben o adama iyilik yaptım. Belediye başkanı olarak değil, Aziz Kocaoğlu olarak iyilik yaptım. Oyuna geliyoruz, oyuna getiriliyoruz. Uyanık olmak zorundayız. Memleket ne halde biliyoruz. Ne benim bilmem kimim, ne şunun bilmem nesi, hiçbirimizin ikbali, durumu ülkenin içinde bulunduğu durumdan önemli değil. Hatta bizim için hiç önemli değil. Bir Gezi Olayı, bir 17 Aralık var. Siz kalkıyorsunuz, illa ben, benden sonra tufan diyorsunuz. Hem Aliağa CHP örgütüne, hem de Aliağalı hemşerilerime sonuna kadar güveniyorum.  Kendi ikbalini milletten önce düşünene haddini sizler bildireceksiniz, bizler bildireceğiz. Bu tür kendinden menfi adamlara hesap sorma zamanıdır. Bunu oylarınızla siz soracaksınız. Yok öyle şey… Kimsenin buna hakkı yok. Hazır belediye başkanı, sen bırakmışsın fi tarihinde, sen ortalığı karıştırıyorsun, var mı böyle bir şe? Hepinizin insafına sığınıyorum…” dedi.



“KORSAN SEÇİM ÇALIŞMASI…”
Konuşmasının son kısmında AK Parti’li Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın dile getirdiği “Yan gelip yatmakla olmaz” ve “Biz iş biliriz” eleştirilerine de şöyle yanıt verdi: “Yandaş basında belli fotoğraflarla bültenler çıkıyor. Gittikleri seçim çalışmalarına mitingler hariç hiçbir basın mensubunu götürmüyorlar. Yandaş basına bile haber vermiyorlar. Üç kişi biliyor. Sabahtan gidip korsan seçim çalışması yapıyorlar. 300 kişi varsa, 250’si sivil polis. Halktan korkarak, korsan miting düzenleyerek seçim çalışması yapılır mı'”

 

“Vur vur dinlesin, Milyonali dinlesin” sloganları eşliğinde sözlerine devam eden Kocaoğlu, “İstanbul keşmekeş oldu, rantı yendi bitti. Ankara’yı zaten belediye başkanı kendine buyruk yönetti… Korunarak gelişmiş, kamu mallarına gözbebeği gibi bakan bir İzmir var, 4 milyon İzmirli var. Şimdi İzmir’in kamu mallarını satmaya çalışıyorlar. Satışa karşı çıktık, ilçe belediyeleri ile birlikte dava açtık, durdurduk. Biz kentimizi korumaya, değerlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Kalkınmayı, çevreyi koruyarak, planlayarak, yerinde ve belli kuralara uyarak sağlamaya çalışıyoruz. İzmir, Türkiye’nin en ileri en aydınlık kenti. Bunu ben değil, 4 milyon İzmirli yaptı. O zaman bu iktidardan kurtulmanın meşalesini İzmir’den başlatmak zorundayız. İzmir’in öncü olmak gibi bir görevi var. Aynı Hasan Tahsin gibi…” şeklinde konuştu.

“BİZİM KASAMIZDA BAŞKA BİR EL YOK”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin merkezi hükümetten daha fazla yatırım yaptığının altını çizen Başkan Kocaoğlu, “Hükümetten fazla yatırım yaptım diyecek başka bir büyükşehir belediyesi yok. Yine yapacağız. Daha zenginleşiyoruz. Biz milletin parasını çar-çur etmedik. Üç liraya bir iş yaptılar. Biz aynı paraya 4-5 tane iş yaptık. Parayı doğru kullanıyoruz. Bizim paramızda bereket var. çünkü cebimizde kasamızda başka bir el yok” dedi ve “30 Mart’ta mutlaka ve mutlaka namusluya oy verin” sözleri ile konuşmasına son verdi.

“GÖREVİ GENÇLERE DEVRETMENİN ZAMANI”
İlçeye sağladığı katkılardan ve hizmetlerinden ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na teşekkürlerini sunan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ise, “İyisiyle kötüsüyle bir beş sene geçirdik. Şimdi görevi gençlere devretme zamanı geldi. Beş senede Aliağa’ya iyi hizmet etmeyi becerdiğimizi düşünüyorum. Belediyenin borcunu arttırmadan çok iyi işler yaptık. Bu işlerde hep yanımızda olan Başkan Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratlarına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ALİAĞA’YA “İKİSİ BİRARADA” HİZMET
Geçtiğimiz ay Aliağa Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Yeni Mahalle Düğün Salonu’nu hizmete açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sportif ve soysal gereksinimlerini karşılamak amacıyla hayata geçirilen çok amaçlı salonların 24’üncüsü Aliağa’da törenle hizmet açtı. Temeli 30 Kasım’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz tarafından atılan ve 3 ayda tamamlanan tesis, toplam 1 milyon 567 bin TL’ye mal oldu. 1345 metrekarelik kapalı alana sahip salonun 700 metrekarelik alanında spor salonu bulunuyor. Salon ayrıca tiyatro gösterileri, konserler ve düğünlerde de kullanılmak üzere tasarlandı. Diğer yandan yine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Aliağa’da yapılacak olan İtfaiye grubu binasının temeli de törenin ardından atıldı. 4 bin metrekarelik alanda, toplam 2 bin metrekarelik bina olarak tasarlanan Aliağa İtfaiye Grubu içersinde afet koordinasyon merkezi de yer alacak. 25 kişilik itfaiye eri kadrosu ile idari personelin fiziksel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde planlanan Aliağa İtfaiye Grubu’nda açık ve kapalı spor alanları, sosyal tesisler, idari birimler, konaklama birimleri ile itfaiye araçları için özel garaj yeri bulunacak. 1379 metrekare idari bina, 540 metrekarelik garaj, 119 metrekarelik de fiziksel eğitim alanından oluşan itfaiye binası Eylül ayında tamamlanacak ve toplamda 2 milyon 217 liraya mal olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.