Dolar 34,2746
%0.1
Euro 37,6683
%0.18
Altın 2.918,360
%0.3
Bist-100 9.034,00
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu inadına taraf

Kocaoğlu inadına taraf

“CHP'kongresine karışmasın” sözlerine kızan Kocaoğlu, tarafsızlık kararını bozdu; “Politik çıkar peşindekilere İzmir’i dizayn ettirmem” deyip devreye girdi.

  • Ege Postası
  • 06.09.2012 - 11:03

İzmir’de 3 Haziran’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’un da katılacağı İl Kongresi’nde yeni İl Başkanı’nı seçecek olan CHP’de adayın çok olması kutuplaşma yarattı. Bazı belediye başkanları ile ilçe başkanlarının sürece karışmamasını istediği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kongrenin ateşini daha da yükseltecek açıklamalar yaptı. Kocaoğlu,  adaylarla ilgili ilk kez yaptığı açıklamada, “Tacettin Bayır’ın da Ali Engin’in de başımın üstünde yeri var. Levent Eyipişiren için aynı şeyi söyleyemiyorum” dedi. Kocaoğlu, bazı partililerin “Kocaoğlu kongreye karışmasın” sözlerine “Ben siyaset yasaklısı mıyım” diyerek, tepki gösterdi. Kocaoğlu, kongrede taraf olmasının nedenini, “İzmir’i dizayn etmek gibi bir durum içine girdiler. Bunun için taraf oldum” dedi.


Örgütün iradesi

Başkan Kocaoğlu, belediye başkanlarının İzmir’in liderliğine soyunduğunu öne sürdü. Kocaoğlu, “Kocaoğlu’nun İl Kongresi sürecinde belli tavır ve düşünceleri var. Bunlara uyulsaydı yarış bu şekilde yapılsaydı belediye başkanları da çok yoğun bir şekilde taraf olmasaydı bizim karışmamıza gerek kalmayacaktı. Örgüt kendi özgür iradesiyle yolunu çizecekti. Belediye başkanları, İzmir’i dizayn etmek, İzmir’in liderliğine soyunmak ve İzmir’de biz söz keseriz gibi bir durum içine girdiler. Her kongrede buna girilir, bu da doğal birşeydir ama bana göre ucundan köşesinden de olsa bu İl Kongresi’nde biraz müdahil olunması gerektiği sonucu çıktı ortaya. Bizde ucundan köşesinden İl Kongresi’ne müdahil olmak zorunda kaldık” dedi.


Farklı niyetler

Kocaoğlu, kongre sürecine müdahale etmezse CHP’nin değişimde daha yavaş ve zor yol alacağını düşündüğünü belirterek, “İzmir’i farklı niyetlerle dizayn ettirmem. Politik çıkarlarla hareket edenlere dizayn ettirmem. CHP bir değişim süreci yaşıyor. Bu değişim sürecini tıkamamak gerekiyor. Değişimin önünü açmak gerekiyor. Ben bu süreçte CHP’nin İzmir’de eğer müdahale etmezsek önünün tıkanacağını, değişimde daha yavaş ve daha zor yol alacağını gördüğüm için müdahale ediyorum” dedi.


Başkanlara Engin için bastırmadım

Başkan Kocaoğlu, kongre için bazı belediye ve ilçe başkanlarını telefonla arayarak, kimlere destek verdikleri konusunda kanaat edinmeye çalıştığını söyledi. Kocaoğlu, belediye başkanlarından Ali Engin’e destek istediği yönündeki iddia için de “Ali Engin’e destek istemedim sayılır. Şundan dolayı adını zikrederek destek istemedim.  Tacettin Bayır da olsa beni hiç üzmez. Tacettin Bayır’ın de Ali Engin’in de başımın üstünde yeri var. Levent için aynı şeyi söyleyemiyorum” dedi. Kocaoğlu, adayların  “Genel Başkan ile görüştüm, destek verdi” açıklamalarını doğru bulmadığını söyledi.

 

Levent’e destek ilişkiyi bozmaz

Kocaoğlu, Bornova, Buca, Çiğli, Karşıyaka, Menderes, Çeşme, Karabağlar belediye başkanlarının Levent Eyipişiren’in adaylık açıklamasına katılıp destek vermelerinin onlarla arasında bir sorun yaratmayacağını öne sürerek, “Onların kurultay için imza toplamaları aramızı açmadı, sekizi bana karşı birleştiler açmadı, olağanüstü İl Kongresi için imza topladılar açmadı, ‘grup seçimi yapalım’ dediler açmadı da İl Kongresi’nde taraf olmaları niye açsın k? Bir başka insan için bu nedenlerden bir tanesi bile arayı açmak için yeterlidir ama ben hayatımda hiç kin ve nefret tatmadım” dedi.

 

Bayır: Çekilmem söz konusu değil

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, 3 Haziran’da yapılacak kongrede iki rakibinden birinin lehine çekileceği yönündeki iddialara sert çıktı. Bayır, “Bilinen basit ayak oyunlarıyla şahsımı yıpratmak istiyorlar. Bunlara sadece gülüp geçiyorum ve yoluma örgütümden aldığım güçle devam ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.