Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu kendisini eleştiren siyasilere tavsiyede bulundu!

Kocaoğlu kendisini eleştiren siyasilere tavsiyede bulundu!

EXPO temasları için gittiği yurt dışı gezisinden dün sabaha karşı dönen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kent gündemine ilişkin sorulara yanıt verdi. Başkan Kocaoğlu, siyasilerin Büyükşehir’i ve ilçe belediyeleri bombardımana tuttuğunu belirtti ve, “İzmir’i tanımak İzmir’i anlamak, İzmir insanına İzmir insanının gözünde bakmak kolay iş değil. Bu tür manipülasyonlarla vakit geçireceklerine bizim baktığımız nazardan bakarlarsa, İzmir’in ruhunu insanını yaşam felsefesini anlamaya çalışırlarsa, sanıyorum çok daha sağlıklı iş yapmış olurlar. Benim tavsiyem budur. Bu işlere hiç zaman harcamayalım” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Karşıyaka AK Parti İlçe Danışma Meclis Toplantısı’nda kendisini hedef alan açıklamaları için ise Kocaoğlu, ‘Bakan’la Ankara’da görüşeceğim’ dedi. Kocaoğlu Vali Kıraç’ın Diyarbakır’a atanmasının EXPO’yu etkileyeceğini ifade etti.

  • Ege Postası
  • 11.05.2013 - 15:34

EGE POSTASI - EXPO temasları için gittiği yurt dışı gezisinden dün sabaha karşı dönen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bademler Köyü’nde üreticiyle buluştu. Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 1 milyon liralık yeni çiçek alım sözleşmesi imzalayan Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın bomba etkisi yaratan ‘Gözü işte aklı oynaşta’ sözlerinin yanı sıra, Vali Cahit Kıraç’ın tayini ve sağanak yağmur nedeniyle yaşanan sıkıntılar hakkında da konuştu.

“BAZEN KOMİK KONULARDA KONUŞUYORLAR”

Başkan Kocaoğlu, siyasilerin Büyükşehir’i ve ilçe belediyeleri bombardımana tuttuğunu söyledi. Kocaoğlu, “ “Aka kara demek, kayadan taş koparmak için sürekli kayayı taşlıyorlar. Aslı, astarı olmayan… bazen çok komik, espri konusu olacak konuda konuşuyorlar. Bunlara cevap vermek, negatif şeyleri konuşmak istemiyorum. Ancak zamanı gelince tabi ki konuşacağız, neyi nasıl yaptığımızı, kaç engeli koştuğumuzu anlatacağız. Hepimiz uyanık olmak durumundayız, neyin ne amaçlı yapıldığını bilmeliyiz. Bunu görev edinerek doğruyu çevremize anlatmalıyız. İzmir’i tanımak İzmir’i anlamak, İzmir insanına İzmir insanının gözünde bakmak kolay iş değil. Bu tür manipülasyonlarla vakit geçireceklerine bizim baktığımız nazardan bakarlarsa, İzmir’in ruhunu insanını yaşam felsefesini anlamaya çalışırlarsa, sanıyorum çok daha sağlıklı iş yapmış olurlar. Benim tavsiyem budur. Bu işlere hiç zaman harcamayalım” ifadelerini kullandı.

“KIRAÇ’IN GİDİŞİ EXPO’YU ETKİLER”

EXPO’nun başındaki isim olan İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın Diyarbakır’a atanmasıyla ilgili soruya da cevap veren Kocaoğlu, “Biz sayın valimizden bir İzmirli vatandaş ve belediye başkanı olarak memnun olduğumuzu her fırsatta ifade ediyoruz. Ancak bu durum merkezi hükümetin takdiridir. Sanıyorum kendisine Diyarbakır’da daha önemli bir görev veriyorlar. Bir şey diyecek halimiz yok. Ama valimizin ayrılmasını istemiyorduk. Kendisine Diyarbakır’da başarılar diliyorum. Kendisini ziyaret edeceğim. Gidişi EXPO’yu etkiler ama telafi edilmeyecek bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Bu çalışmaları bir kurum götürüyor. Sayın Valimizin EXPO’da kazandığı deneyim göz ardı edilemez. O deneyim bu süreçte önemliydi. Bu konular gelen valimize brif edilecektir ve EXPO’ya kaldığı yerden devam edilecektir” diye konuştu.

“TEDBİRLERİ ARTTIRACAĞIZ”
Başkanı Kocaoğlu, İzmir'in geçen perşembe günü şiddetli yağışlarla ortaya çıkan olumsuzluklarla gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine, "Yağmurla mücadele ediyoruz. Küresel ısınmaya bağlı yağışlar anormalleştiği müddetçe biz de tedbirlerimiz arttırıp yağışların getirdiği olumsuzluklarla mücadelemize devam edeceğiz. Yağmur yağınca belli yerlerde tıkanıklık olacak. 4 milyonluk kentten bahsediyoruz. Deniz seviyesinin altında yerler var. Hollanda'daki gibi pompa sistemi yaptık. Mavişehir'i, Yeni Mahalle'yi, Mersinli son durağı aynı şekilde kurtardık. Gereken yerlerde yine yaparız. Yukarıdan denize boşaltarak sorunu çözmeye çalışacağız." dedi. Yakın dönemde yağmur yağmadığı halde Kordon ve Karşıyaka sahillerini su bastığını belirten Kocaoğlu, "Son dönemdeki en büyük tehlike, normalde deniz seviyesini 50-60 santimetre yükselten med cezirin, 120 santimetre yükseltmesi. Bunu engellemek için set çekmeniz lazım." şeklinde konuştu.

BAKAN’LA GÖRÜŞECEĞİM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Karşıyaka AK Parti İlçe Danışma Meclis Toplantısı’nda kendisini hedef alan açıklamaları için ise Kocaoğlu, “Ben Erdoğan Bayraktar beyefendiyi, sayın bakanımızı TOKİ başkanlığından bu yana 9 yıldır tanıyorum. Söylediği konularda diyecek lafım yok. Önümüzdeki günlerde kendisini Ankara’da ziyaret edeceğim. Kendi bakanlığı ve bu konularla ilgili kendisiyle detaylı bir şekilde görüşeceğim”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.