Dolar 34,2014
%0.06
Euro 38,1080
%0.04
Altın 2.895,100
%-0.03
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'nun Meclis'teki o sözlerine ilk tepki HDP'li Doğan'dan

Kocaoğlu'nun Meclis'teki o sözlerine ilk tepki HDP'li Doğan'dan

Olaylı geçen İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda yaşanan terör tartışmasında PKK ile HDP'nin aynı kapıya çıktığını ifade eden Aziz Kocaoğlu’na ilk tepki HDP İzmir Milletvekili, Eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan’dan geldi. Doğan, “Aziz Bey gibi deneyimli bir siyasetçinin böyle bir şey demesi kabul edilir gibi değil. Aziz Bey’in yaptığı siyasi körlüktür” dedi, Kocaoğlu’na ifadesini düzeltmesi yönünde çağrı yaptı. Kocaoğlu'nun o sözlerine ilk tepki HDP'li Doğan'dan

  • Ege Postası
  • 15.03.2016 - 12:07
EGE POSTASI - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Birinci Beclis Toplantısı'nda ‘Terör’ tartışması yaşanırken, meclise  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sözleri damga vurmuştu.

"BÜYÜKŞEHİR'DE OLAYLI MECLİS"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

AK Partili Meclis Üyesi Özen Kızlırmak’ın “Terörün bu noktaya gelmesinin sebebi, HDP barajı geçsin diye onlarla iş birliği yapan milletvekillerinizdir” sözlerine karşılık veren Kocoağlu, konuşmasında  “CHP’ye PKK ile işbirliği yaptı diyen meclis üyesini şiddetle kınıyorum” dedi.

Toplantıda bulunan bazı meclis üyelerinden Kızılırmak'ın 'PKK değil, HDP dediği' uyarılarının gelmesi üzerine Kocaoğlu, "Aynı kapıya çıkar" ifadesini kullandı.

DOĞAN: YAKIŞMADI!
Kocaoğlu’nun PKK ile HDP'nin aynı kapıya çıktığını ifade etmesine ilk tepki, HDP İzmir Milletvekili, Eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan’dan geldi. Bakanken makamında ziyaret ettiği Kocaoğlu’na ifadesini düzeltme çağrısında bulunan Doğan şunları söyledi;

“Aziz Bey gibi deneyimli bir siyasetçinin böyle bir şey demesi kabul edilir gibi değil. PKK ile HDP arasındaki mesafeyi bilmemesi bir siyaset adamına yakışmadı. Bunu düzeltmesi gerekiyor. Ülkenin geçtiği süreç ortada bu nedenle siyasetçilerin dikkatli olması lazım. Aziz Bey sadece CHP’lilerin belediye başkanı değil.  Aziz Bey İzmir’e yaşayan  herkesin belediye başkanıdır. Yerel bir yöneticinin bu sözleri kullanması son derece kaygı verici bir durumdur. Bu cümlelerini kesinlikle düzeltmesi gerekir. PKK ile HDP mücadele anlamında iki farklı yapı. Birisi demokratik siyaseti diğeri silahlı mücadeleyi eksenine koymuş. Aziz Bey’in yaptığı siyasi körlüktür.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.