Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu ve Sait EMD pastasınıı birlikte kesti

Kocaoğlu ve Sait EMD pastasınıı birlikte kesti

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi’nin 23. kuruluş yıldönümü, Ege İhracatçı Birlikleri’nin ev sahipliğinde düzenlenen bir kokteyl ile kutlandı. Kutlama pastasını son dönemde açıklamalarıyla sık sık karşı karşıya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait birlikte kesti.

  • Ege Postası
  • 29.12.2012 - 14:51
EGE POSTASI-  İzmir’in kanaat önderleri, iş dünyasının önde gelen temsilcileri ve EMD üyelerinin katıldığı gecede, derneğin yeni yaşı ve yeni yıl kutlaması birlikte yapıldı.

Gecenin açılışında bir konuşma yapan EMD İzmir Şubesi Başkanı Tolga Albay,  dernek üyeleri ve İzmir’in önde gelen isimleriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 2012’nin Türkiye için yoğun bir gündemle geçtiğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ile AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait’in de hazır bulunduğu toplantıda, İzmir’deki ekonomi basının 2012 yılındaki sürecini değerlendiren Albay, “İnsan, mesleki açıdan bir yılı nasıl geçirdiğini kendisine sorduğunda aklına ilk önce olumsuzluklar geliyor. Bu belki hep daha iyiye gitmek istememizden ama gerçeklerin hep bu dileğin gerisinde kalmasından kaynaklanıyor. Ama batıda krizler, doğuda savaşlar yılı olarak geçirdiğimiz 2012, bu coğrafyanın tam ortasında yer alan İzmir için görece sakin ve huzurlu bir yıl olarak geçti. Afet, terör ve büyük felaketlerden uzak bir yıl geçirdik. 2012'de İzmir'de ekonomi haberleri, siyaset kulislerinin ve mahkeme koridorlarının önüne geçemedi. Gazeteciler olarak operasyon haberleriyle uyanıp günü adliye önünde tamamladık.  Aramızda bu yıl içinde adliyenin önünde bir habere gitmeyen arkadaşım var mı bilmiyorum ' “ diye konuştu.

 KOCAOĞLU VE SAİT AYNI MASADA

29 Ekim kutlamalarında sıra kavgasıyla başlayan ve ardından hemen hemen her konuda birbiriyle ters düşen Aziz Kocaoğlu ve Rıfat Sait’in gece için hazırlanan pastayı birlikte kesmesi ilgi çekti.

 KOCAOĞLU’NDAN TEŞVİK VURGUSU

Toplantıda söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin kalkınmasında Organize Sanayi Bölgeleri (OSB)’nni önemine dikkat çekerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bu konuyu görüştüğünü ve kendisinden teşvik farkının geçici süre kaldırılmasını istediklerini söyledi. İnciraltı planlarını zorunlu gördüklerini ve her türlü katkıyı koyduklarını da vurgulayan Kocaoğlu, “Fakat burada anlaşılamayan konu İnciraltı'nın planlanması ve EXPO'nun planlanmasında kişisel çıkarlar için müdahaleden kaynaklanmakta. Yılbaşından sonraki uygulamalarla ilgili görüşeceğiz” ifadesinde bulundu.

Turizm ve kongre merkezi olmak için de önemli yol aldıklarının altını çizen Kocaoğlu, yılbaşından sonra 337 bin toplam alan ve 285 bin kapalı alana sahip Gaziemir'deki bölgede inşaata başlanacağını müjdeledi. Kültürpark'ı da Türkiye'nin en büyük kongre merkezi haline getireceklerini vurgulayan Kocaoğlu, önümüzdeki yıl yapılacak yeni mermer fuarını bu yeni fuar alanında yapmak istediklerini sözlerine ekledi.

 ÜLKE ÇAPINDA YAPILANACAĞIZ

EMD Genel Başkanı Turgay Şen ise EMD’nin güçlü bir meslek örgütü olduğunun altını çizerek, Konya ve Bursa gibi şehirlerde yapılanmak için çalışmalarını sürdürdüklerini aktarda. Şen, alan muhabirliği konusunda EMD’nin en etkili sivil toplum örgütü olduğuna da dikkat çekti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.