Dolar 34,1641
%0.01
Euro 38,2122
%0.12
Altın 2.923,700
%0.12
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu 'yokum' sinyali verdi; İşte yerine yakıştırılan isimler!

Kocaoğlu 'yokum' sinyali verdi; İşte yerine yakıştırılan isimler!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun 2019'da yeniden aday olup olmayacağı konusunda EGİAD toplantısında kullandığı “Zirvede bırakmak gerekli” ifadeleri parti ve kent kamuoyunda gündem oldu. Kocaoğlu'nun 2019 için ilk kez 'yokum' paralelinde verdiği mesaj gönlünde Büyükşehir yatan bir çok partiliyi heyecanlandırdı. İşte parti kamuoyunda ismi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için anılan isimler... Gündeme damga vuran sözler: Zirvedeyken bırakmak gerek!

  • Ege Postası
  • 30.03.2016 - 09:51
EGE POSTASI -  Daha önce 2019'da Büyükşehir adaylığı için “Bekleyip göreceğiz” diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Genç İş Adamları Derneği, 73’üncü Ege Toplantısı’nda adaylık için ilk kez net ifadeler kullandı.

PIRIL PIRIL ARKADAŞLAR VAR
Kocaoğlu; "Siyaseti aileden dolayı bilirim ama siyasetçi değilim. Hasbel kader girdik. Fena da gitmedi. İzmirlilerden tasvip de gördüğüme göre öyle. Ama bir şeyi zamanında, zirvede bırakmak gerekir. İzmir Büyükşehir Başkanlığı en büyük şirketlerdeki, örneği Koç Holdingi yönetmekten daha zor bir iştir. Bunu 15 yıl yapıyorsunuz. Kimse size 7-8 seneden sonra damat da olsanız Koç Holding'in CEO'luğunu yaptırmaz. Başkanlığı 15 yıldır, 56 yaşımdan beri yapıyorum. Üç yıl sonra 71 yaşında olacağım. 71 yaşından sonra bu görevi 15 yıldır layıkıyla yaptığımı gibi '5 sene daha yapacağım' demek bana çok gerçekçi gelmiyor. Dünyayı benden iyi tanıyan, bu görevi daha iyi yapacak pırıl pırıl arkadaşlar var. Onlara teslim etmekte fayda olduğunu düşüyorum" dedi. Kocaoğlu, torunuyla ilgilenmeyi, gezdirmeyi çok istediğini söyledi. 


Kocaoğlu'nun 2019'a yönelik mesajları hem kent hem de parti kamuoyunda gündeme oturdu.

Kocaoğlu'nun 2019 için ilk kez 'yokum' paralelinde verdiği mesaj gönlünde Büyükşehir yatan bir çok ismi de heyecanlandırdı. Parti kulislerinde “Büyükşehir'i düşleyen bir çok isim Kocaoğlu'nun açıklamaları sonrası 2019 yolunda bundan sonra daha sağlam adımlar atacaktır” yorumları yapılıyor.

İşte parti kamuoyunda Kocaoğlu'nun aday olmaması halinde  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için konuşulan isimler;
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger
CHP Grup Başkanvekili  Özgür Özel
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina
Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı Cevat Durak

Parti kamuoyunda bu isimlerin 2019 yolunda farklı bir gözle takip edilmeleri bekleniyor.

REKOR KIRACAK!
2001-2003 döneminde CHP Bornova İlçe Başkan Yardımcılığı yapan Kocaoğlu, 28 Mart 2004 seçiminde CHP’den Bornova Belediye Başkanı seçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Piriştina'nın 2005 Haziran ayında ani vefatı üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına parti içi oylama sonrası getirildi. Kocaoğlu 2009 Türkiye yerel seçimleri'nde  CHP tarafından aday gösterildi. Bu seçimlerde CHP adayı olarak % 55 oy alarak 5 yıllığına İzmir Büyükşehir Belediye başkanı seçildi. Böylece Ahmet Piriştina'nın ölümü sonrası devraldığı büyükşehir belediye başkanlığı görevini, 2009 yerel seçimi sonrası ilk kez kazanmış oldu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde %49,6 oy alarak tekrar İzmir Büyükşehir Belediye başkanı seçilen Kocaoğlu, 1895-1907 yılları arasında İzmir Belediye Reisliği yapmış Hacı Mehmet Eşref Paşa’nın 12 yıllık rekorunu görev süresinde kıracak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.