Dolar 34,2738
%0.1
Euro 37,6407
%0.03
Altın 2.915,750
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta 25 bin liralık önerge: Dağ fare doğurdu!

Konak'ta 25 bin liralık önerge: Dağ fare doğurdu!

Yaz aylarında sokak hayvanlarına su kapları yapılması için Mayıs'ta hazırlıklara başlayan Konak Belediyesi, beş ay sonra "Gerek yok" diyerek yeni bir çalışma yapmaktan vazgeçti. Beş ayda 30'a yakın toplantı yaparak konuyu tartışan meclis üyelerine yaklaşık 25 bin liralık kaynak dağıtan belediyenin bu tavrı, meclise konu olan çalışmalar için dile getirilen “Naylon önerge” eleştirilerini de haklı çıkardı. Konak'ta 25 bin liralık önerge

  • Ege Postası
  • 16.10.2015 - 12:41
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konuyla ilgili olarak Mayıs ayından bu yana 30 ayrı toplantı yapan Konak Belediyesi meclis üyeleri önergeyi "Aciliyeti yok" diyerek rafa kaldırdı. Yeni bir çalışma yapılmasına gerek görmeyen belediye meclisi, böylece aylarca gündemi meşgul eden ve iki ayrı komisyonda görüşülen 5 günlük işi de 5 ayda tamamlamış oldu.

"Bu meclis belediyenin başını yakar: İş çok, icraat yok" Haberi okumak için tıklayınız...
 



DAĞ FARE DOĞURDU!
Konak Belediyesi'nde geçtiğimiz yıllarda belediyenin ilgili müdürlükleri tarafından yürütülen rutin faaliyetlerden meclis gündemine dahil edilen konu ancak beş ay sonra karara bağlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyeleri sokak hayvanları için hiçbir meclis kararına gerek görmeden kent genelinde su kaplarını muhtelif noktalara yerleştirirken, Konak Belediyesi'nin benzer çalışması ise adeta havada kaldı. Su kaplarıyla ilgili beş ay süren incelemeler yapan belediye meclisinin Çevre Komisyonu ve Gündem-21 Komisyonu, hazırladığı raporda söz konusu faaliyetlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirildiğini ve acil ihtiyaç olmadığına karar verdi. Vatandaşların söz konusu kapları çöp kutusu şeklinde kullandığı, zaman zaman yabancı maddeler attığı yönünde tespitlerin yer aldığı raporda ayrıca, su kaplarının temiz tutulması ve vatandaşların uyarılması yönünde görüş birliğine varıldı.


 
BEŞ AY TARTIŞTILAR, SONUÇ SIFIR
İki ayrı komisyonda oybirliği ile alınan karar gereği, önümüzdeki süreçte vatandaşlardan talep geldiği takdirde ya da ihtiyaç doğrultusunda, park, bahçe, sokak ve çeşitli alanlara sokak hayvanları için yeni sabit su kapları yerleştirilecek. Sokakta yaşayan hayvanlar için yaz aylarında alınacak önlemleri tartışan Konak Belediyesi'nin Ekim ayında aldığı bu kararla birlikte tartışmalar bir kez daha alevlenirken, meclis üyelerinin söz konusu çalışmalarla ilgili aldıkları huzur hakları bazı hukukçular tarafından “Haksız kazanç”, "Kamu zararı", “Halkın parası israf ediliyor” ve “Belediye kanununa muhalefet” şeklinde yorumlandı.
 



HAYTAP: KONAK BELEDİYESİ SÖZÜNDE DURMADI
Konak Belediyesi'nin söz konusu çalışmasını değerlendiren HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) İzmir Temsilcisi Esin Önder, "Sokakta yaşayan hayvanlarla ilgili taleplerimizi belediyeye iletemiyoruz. Sema Pekdaş göreve geldikten sonra hiçbir isteğimizi iletemedik. Kendisine bir türlü ulaşamıyoruz, randevu taleplerimiz dikkate alınmıyor. Büyükşehir Belediyesi su kaplarını zaten gerekli noktalara yerleştiriyor. İlçe belediyesinin bundan önce eğilmesi gereken daha acil konular var. Geçen dönem restoranlardan kalan yemeklerin taşınması ve sahipsiz hayvanlara gıda sağlanmasına yönelik bir uygulama başlatıldı. Belediyeye ait bir araç bu yemek artıklarını toplayıp barınaklara götürüyordu. Geçtiğimiz yıl Konak Belediyesi bu uygulamaya son verdi. Var olan uygulamadan vazgeçen bir belediyeden hayvanlar için yeni çalışma yapmasını beklemek hayal olur. Geçtiğimiz yıllarda ilçe geneline asılan "Bir kap su da sen koy" afişlerini dahi bu dönem asmadılar. Hangi su kabından bahsediyorlar'" dedi. Önder ayrıca, geçtiğimiz yıllarda ilçe belediyesinden telefon açarak su kapları talep ettiklerini, söz konusu ihtiyaçların da aynı gün içerisinde ekipler tarafından yerine getirilerek ihtiyaç görülen alanlara yerleştirildiğini belirtti ve "Meclis kararına ne gerek var'" dedi.
 



"MECLİS KARARINA NE GEREK VAR'"
Karabağlar ve Karşıyaka'da ilçe belediyelerinin sokak hayvanlarına yönelik örnek çalışmalar yürüttüğünü aktaran Esin Önder, Konak Belediyesi'nde ise taleplerine bir türlü yanıt alamadıklarını aktardı ve, "Sokak hayvanları için su kaplarından daha önemli konular var. Belediyeden yeni bir hayvan ambulansı ve sokak hayvanlarının tedavisi için yeni cihazlar almasını talep ediyoruz. Biz nedense bu dönem Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi ile sağladığımız koordinasyonu Konak Belediyesi ile sağlayamadık. Selçuk Belediyesi'nden görüşme talebimiz olmamasına rağmen, belediye başkanı kendisi bizi davet etti, barınağın kapılarını açtı ve gidip kendisini ziyaret ettik. Bizi dinledi, taleplerimizi değerlendirmeye aldı. Bir yılı aşkın süredir isteklerimizi Konak Belediyesi'ne yazılı olarak da iletmemize rağmen bir türlü yanıt alamadık. Bir sivil toplum örgütü olarak belediyeden iki yıldır randevu dahi alamadık" diyerek ilçe belediyesini göreve davet etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.