Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta Engin'e kota tepkisi!

Konak'ta Engin'e kota tepkisi!

CHP Konak'ın 8 Mart dolayısıyla gerçekleştirdiği toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve PM Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi’nin sözleri damga vurdu. “meclis üyesi adaylıklarında kotaya uyduk, iki kadın başkan adayımız var” diyen Engin’e tepki gösteren Dilekçi, “ kota koymamıza rağmen uygulanmadı. 2 kadınla övünüyoruz. Kadın kadın deyip de ayaklar altına alınmasından dolayı son derece üzgünüm. Laflar sözler bitti. Eylem zamanı” ifadelerini kullandı. Öte yandan Konak Belediye Başkan adayı Pekdaş’a üzerinde “Konak Belediye Başkanı” yazan isimlik hediye edildi.

  • Ege Postası
  • 07.03.2014 - 13:37
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ – CHP  Konak’ın çiçeği burnunda  ilçe başkanı Nilüfer Akyüz,  8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla  basın açıklaması gerçekleştirdi. İlçe binasında gerçekleşen etkinliğe CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, PM Üyesi İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, PM Üyeleri Berrin Gürçay Dilekçi, Nazik Işık, CHP İzmir Milletveki Hülya Güven, Mustafa Moroğlu,  YDK Üyesi Sumru Karaer, Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş,  il yöneticileri, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyesi adayları ve partililer katıldı.
 
ENGİN’E DİLEKÇİ’DEN TEPKİ!
 
PM Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi’nin İl Başkanı Ali Engin’e tepkisi toplantıya damga vurdu. Engin “Bu dönem çoğu ilçede kadın kotasına uyuldu. Bir önceki döneme göre kıyaslanamayacak artışlar var.İki kadın belediye başkan adayımız var. Yüzde 200 artış oldu” dedi. Engin’den sonra sözü alan Dilekçi, “Son derece üzgünüm. İki kadın başkan adayıyla övünüyoruz. 5 olması 10 olması gerekirdi. Belediye meclislerinde yüzde 33’lük kota uygulanması gerekirdi. Bir çok ilçede uygulanmadı. Kadın kadın deyipte ayaklar altına alınmasından dolayı son derece üzgünüm. Laflar sözler bitti. Eylem zamanı” diye konuştu.
 

SANDIKTAN ÖNCE PAKETTEN BAŞKAN ÇIKTI!
 

Öte yandan İlçe Başkanı Akyüz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Pekdaş’a hediye sundu. Paketi açan Pekdaş üzerinde “Konak Belediye Başkanı” yazan isimliği görünce “Çok güzel, beni onurlandıran ve duygulandıran bir hediye oldu” dedi. Yanında oturan İl Başkanı Engin de “Koltuğunuz hayırlı olsun, rahat oturun” dedi.
 
ENGİN: KOTAYA UYULDU ARTIŞ VAR!

 
 “Kadın erkek eşitsizliğinin giderildiği bir Türkiye özlemiyle kadınlar gününüzü kutluyorum” diyerek sözlerine başlayan İl Başkanı Engin, İzmir’de belediye başkan ve meclis üyesi adaylıklarında  kadın  sayısının arttığına dikkat çekti ve, “ 5 kadın ilçe başkanımız var. Belediye meclislerinde bir hayli artış var.Karabağlar’da bir kadın meclis üyemiz bile yoktu. Bu dönem çoğu ilçede kadın kotasına uyuldu. Bir önceki döneme göre kıyaslanamayacak artışlar var.İki kadın belediye başkan adayımız var. Yüzde 200 artış oldu. Yerel seçimler var önümüzde… En güvendiklerimiz kadınlar. Parti içinde mutlaka yarış vardır. Bu yarış içinde unutulan kadınlardan il başkanı olarak özür diliyorum” dedi.
 
DİLEKÇİ’DEN ENGİN’E TEPKİ!
 
“Kadın kotasına uyuldu, kadın aday sayısında artış var” diyen Engin’e, Dilekçi’den tepki  geldi. Emekçi kadınların olması gereken sayıda aday gösterilmediklerini ifade eden Dilekçi, “ Bu yüzden mutsuzum.Yıllardır emek veren kadınlarımız için  kota uygulanmadı. Bu bizim ayıbımız. Ben kendi adıma özür diliyorum. Ben elimden geleni yaptım. 2 kadınla övünüyoruz. 5 olması 10 olması gerekirdi. Belediye meclislerinde yüzde 33’lük kota uygulanması gerekirdi. Bir çok ilçede uygulanmadı. Kadın kadın deyipte ayaklar altına alınmasından dolayı son derece üzgünüm. Laflar sözler bitti. Eylem zamanı. Kadınlar eşitlik istiyor. Kadınların yüzlerine bakamıyorum. Kadınsız demokrasi olmaz. Gerisi boş” dedi.
 
AKYÜZ: CHP KONAK’TA KADINA EMANET
 
Kendisini göreve layık görenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Konak İlçe Başkanı Akyüz, “ 90 yıllık CHP tarihinde Konak ilçe olarak ilkleri yaşıyoruz. Bir kadın belediye başkan adayımız var ve bir kadın ilçe başkanı göreve geldi. Örgütümüz Konak’ı kadının anne şefkatine, kadınsı bakış açısına, kadının çalışkanlığına ve üretkenliğine emanet etti.Bu seçim Atatürk ilke ve devrimleri yolunda ilerleyen CHP ile Atatürk Cumhuriyetini içine sindirmeyen, yok etmeye çalışan bir de boğazına kadar yolsuzluğa batmışlar arasında yapılacak.Bu seçim yıllardır her şeye rağmen partisini terk etmeden gece gündüz çalışan parti emekçileriyle, Atatürk’ün partisine ihanet etmiş koltuk sevdasına düşmüşler arasında yapılacak” dedi.
 
PEKDAŞ’LA YÜRÜYECEĞİZ!
 
Konak Belediye Başkanı Pekdaş’ın Gezi olayları sırasında İzmirlilere hem hukuki hem de manevi anlamda büyük destek verdiğini elirterek, “ Balyoz davaları, Silivri davaları, Ergenekon davaları, Manisalı gençler davası gibi hukuksuz süreçlerde baronun ne kadar etkin davrandığını da basından takip ettik. Biz ilçe örgütü olarak seçim sürecinde ve sonrasında Pekdaş’la birlikte yürüyeceğiz.
 
PEKDAŞ:GÜZEL GÜNLER YAKINDA

 
CH Konak Belediye Başkan adayı Pekdaş, “ Kadına yönelik şiddeti arttıran bir hükümet var. Kadınlar ölüyor, yaralanıyor. Bize kadınlar olarak sorumluluklar düşüyor. AKP’ye dur deme zamanımız geldi de geçiyor. Kol kola girmemiz, hükümetin değişeceğini, CHP’nin hükümet alternatifi olarak var olduğunu göstermemiz gerekiyor. Demokrasinin güçlenmesi için kadınlara ihtiyaç var.Güzel günler çok yakında” diye konuştu.
 
 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.