Dolar 34,1969
%0.1
Euro 38,1760
%0.03
Altın 2.902,100
%-0.62
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta gündem kentsel dönüşüm

Konak'ta gündem kentsel dönüşüm

Yerel seçim çalışmalarına hız katan CHP Konak İlçe Yönetimi, İsmetpaşa Mahallesi’nde bir kahvaltı düzenleyerek, vatandaşların sıkıntılarına ve taleplerine kulak verdi. DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun da onur konuğu olduğu organizasyonda son günlerde sıkça dile getirilen sandık örgütlenmesi ve yerel seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren İlçe Başkanı Karamustafaoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında vatandaşları aydınlatarak evleri satmamaları yönünde önemli uyarılarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 25.11.2013 - 11:10
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak ilçesi İsmetpaşa Mahallesi’nde gerçekleştirilen Birlik Beraberlik ve Dayanışma kahvaltısına CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ve il yöneticileri, kadın kolları ve gençlik kolları temsilcileri, İsmetpaşa Mahallesi, Mehtap Mahallesi, Levent Mahallesi sakinleri ve mahalle muhtarları katıldı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve Genel-İş Sendikası temsilcilerinin de onur konuğu olduğu dayanışma kahvaltısında ilçe yönetimi vatandaşların sorunlarına kulak vererek, yerel seçim öncesi gelen talepleri değerlendirdi.

BAŞLICA GÜNDEM KENTSEL YENİLEME OLDU

Konak İlçe Yönetimi tarafından seçime dönük ön çalışma olarak düzenlenen organizasyona İsmetpaşa, Mehtap ve Levent Mahallesi sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Birlik ve dayanışma mesajlarının damga vurduğu kahvaltıda, örgüt yönetimi tarafından başta sandık örgütlenmesi olmak üzere yerel seçim çalışmaları masaya yatırıldı. Vatandaşların belediye yönetimlerine dönük taleplerini ve sıkıntıları dile getirdiği kahvaltıda, şikayetleri ve önerileri dinleyen Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Konak sakinlerinin sıkıntılarını Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ileterek sorunların çözümü çözüm konusunda yardım sözü verdi.

KARAMUSTAFAOĞLU DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI


CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, başlıca sıkıntılar olan kentsel yenileme çalışmaları ve Uçan Yol Projesi’nin getirdiği sorunlar hakkında ilçe sakinlerini aydınlatarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşümde uyguladığı “Yerinde ve adil dönüşüm” hakkında bilgiler verdi. Vatandaşın merakla beklediği “Evlerimiz yıkılacak mı, evsiz mi kalacağız'” sorularına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ tarafından yürütülen dönüşüm faaliyetlerini, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı, Uzundere ve Kadifekale’de hayata geçirdiği projelerle kıyaslayarak yanıt veren Karamustafaoğlu, “Sosyal demokrat belediyelerimiz sizlere yerinde dönüşüm güvencesi veriyor. Bunun örnekleri var. Bu bölgelerde yapılan görüşmeler, uzlaşma çalışmaları ve hak tespiti çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tüm bu bölgelerde insanların daha iyi çevrede yaşayabilmesi için projeler üretiyor. TOKİ’nin yaptığı dönüşümde ise sizleri taşıyarak, ellerinizden aldıkları arazilerinizi yandaşlara veriyorlar. CHP’nin dönüşümde görüşü bellidir. Peşkeşe karşı dirençli olun, bizler her daim yanınızdayız. Dedikodulara inanmayın, evlerinizi kesinlikle satmayın” dedi ve belediyenin uzlaşmacı tutumu hakkında açıklamalarda bulundu. Diğer yandan ilçe sakinlerinden gelen talepleri de tek tek not alan Konak İlçe Başkanı Karamustafaoğlu, büyük kısmını altyapı sıkıntılarının teşkil ettiği konuları belediyeler ile paylaşacağını belirterek, vatandaşlara yardımcı olacağını dile getirdi.

SENDİKADAN “KIDEM TAZMİNATI” VURGUSU

Kahvaltıya onur konuğu olan DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve sendikanın yönetim kurulu üyeleri ise, son günlerde sıkça dile getirdiği kıdem tazminatı konusu hakkında kısa bir konuşma yaparak, çalışanlara “Haklarınıza sahip çıkın. Kıdem tazminatı biz çalışanların son kalesidir, hakkımızı yedirtmeyeceğiz” diye konuştu. Kahvaltının ardından alan çalışmalarına devam eden CHP İlçe Yönetimi ve İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, sokakta ev ev gezerek vatandaşlar ile dertleşti, sorunlarına yerinde kulak verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.