Dolar 34,2491
%0.03
Euro 37,6255
%-0.01
Altın 2.917,750
%-0.13
Bist-100 9.127,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta hem sofralar hem kalpler doldu

Konak'ta hem sofralar hem kalpler doldu

Konak Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara uzattığı yardım elini yılbaşında da eksik etmedi. Dağıtılan sıcak yemekler sayesinde sofralar yeni yıla girerken boş kalmadı.

  • Ege Postası
  • 01.01.2016 - 11:42
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta yardıma muhtaç kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşların günlük sıcak yemek ihtiyacını karşılayan Konak Belediyesi, yılbaşı sofralarını da unutmadı. Belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tavuk, pilav, meyve ve çerezden oluşan yardım paketlerini yılbaşı günü ihtiyaç sahibi 77 haneye teslim etti. Yapılan yardımlar sadece yemekle de kalmadı. Ayrıca pijama, terlik, çorap, şapka, atkı ve iç çamaşırından oluşan hediyeler de ihtiyaç sahiplerine sunuldu. Yeni yıl öncesi kalpleri ısıtan, yüzleri güldüren yardımlar görevli ekiplerce tek tek ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

HER GÜN 3 ÇEŞİT YEMEK
Konak Belediyesi’nin Mart ayından bu yana sürdürdüğü aşevi hizmeti sayesinde ilçede yaşayan bakıma muhtaç, kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşlara her gün üç çeşit sıcak yemek veriliyor. Evinde yemek pişirecek imkanı olmayan vatandaşların sofraları böylece boş kalmıyor. Hane nüfusu dikkate alınarak hazırlanan sefer taslarında; çorbanın yanı sıra et veya sebze yemeği, pilav veya makarnadan oluşan menü yer alıyor. Bunun yanında tatlı, salata, yoğurt, komposto veya meyve çeşitlerinden uygun olan da menüye ekleniyor. 2015 yılında başlatılan yemek yardımlarının 2016 yılında daha çok haneye yapılması planlıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.