Dolar 34,2508
%0.03
Euro 37,6307
%0
Altın 2.918,640
%-0.1
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konaklı Kadınlar üçte üçle tarih yazdı: 1-0

Konaklı Kadınlar üçte üçle tarih yazdı: 1-0

Konak Belediyespor ön eleme grubundan üçte üç yaparak çeyrek finale yükseldi.

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 09:15
İZMİR - UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme turunda son 32 takım arasına kalan ilk Türk takımı olma unvanını elde eden Konak Belediyespor üçte üç yaparak gruptan çıktı ve Avrupa’da çeyrek finale yükselen ilk Türk kadın futbol takımı oldu.

Konak Belediyespor: 1 - Cardiff: 0
Stat: SRC Slavia
Konak Belediyespor: Fatma Şahin, Didem Taş, Yaşam Göksu, Sibel Duman, Esra Erol, Sutidze, Gülbin Hız, Sarghe, Cansu Yağ, Hilal Başkol, Duşa
Cardiff: Male, Hancock, Thomas, Jones, Price, Daley, Bourne, Rowe, Wilcox, Wathan, Edwards
Gol: Sibel Duman(36)
Sarı kartlar:
Rowe (dakika 68)
Edwars (dakika 85)
Jellings (Dakika 90)

Grupta Bulgar ekibi FC NSA Sofya’yı 2-0, ev sahibi Bosna temsilcisi WFC SFK 2000’i 2-1’lik skorla geçen Konak Belediyespor Galler’den Cardiff Cityy ile yaptığı puan mücadelesinden 1-0 galip ayrıldı.

Konak Belediyespor kura çekiminin ardından eşleştiği rakiplerini aşarsa tek maç usulüyle yarı finale yükselecek.

Teknik Direktör Hüseyin Tavur ve kadın futbolcular tribünlerde kendilerini yalnız bırakmayan Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a sevgi işareti yaptılar.

Hüseyin Tavur ve kaptan Didem Taş, “ Bize inanan tek insan vardı; O’da Başkanımız Hakan Tartan’dı. Bizi hiçbir maçta yalnız bırakmadı, her isteğimizi karşıladı, ülkemize bu onuru yaşattı, çok mutluyuz” diye konuştular.

TARTAN: HAYALİM…
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da İzmirli kızların tarih yazdığını belirterek şöyle konuştu: “Kadın futbolcularımızın başarısı bizi gururlandırdı, İzmir sporu için büyük bir sevinç ve heyecan kaynağı, kadın futbolcularımızla hem şampiyonluğu hem de Avrupa’da başarıyı yakaladık. Hakan Tartan olarak hayalim; İzmir’in köklü kulüplerinin de süper ligde böyle başarıya koşması. Sanıyorum kadın futbol takımımızla bunun başarılabileceğinin bir örneğini verdik. Amaç; Altay, Göztepe, Karşıyaka, Altınordu, İzmirspor ve Bucaspor için de aynı birlikle ve beraberlik tablosunu, isteğini, heyecanını ve özverisini ortaya koymak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.