Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta 52 branşta eğitim verilecek

Konak’ta 52 branşta eğitim verilecek

Konak Belediyesi, Konak Kaymakamlığı ve Konak Halk Eğitimi Merkezi arasında imzalanan protokol ile bu yıl da Spor Okulları ve Meslek Edindirme Kursları olmak üzere toplam 52 branşta vatandaşlara yönelik verilen eğitimler devam edecek.

  • Ege Postası
  • 24.09.2013 - 10:16
İZMİR- Bugüne kadar 10 bin Konaklının faydalandığı eğitimleri tamamlayanlar, aldıkları sertifikalar sayesinde çeşitli sektörlerde istihdam edilmeye başladılar. Üç yıldır devam eden kurumlar arası işbirliği dördüncü yılına girerken, meslek edindirme kursları sayesinde Konaklılar hem yeni beceriler kazanıyorlar hem de kendilerine yeni iş alanları yaratıyorlar. Spor okullarına katılan öğrenciler ise yetenekleri doğrultusunda, yönlendirildikleri spor dalında en iyi eğitimi alarak, geleceğin yıldızları olma yolunda sağlam bir temel oluşturuyorlar.
Bu yıl daha fazla kursla daha çok kişiye ulaşılacağını dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Fırsat eşitsizliği, gelir dağılımındaki dengesizlik, zor hayat şartları ve daha birçok nedenle eğitimden uzak kalan; yeteneği olduğu halde meslek edinemeyen; ekonomik özgürlüğünü elde edemeyen İzmirlilere Konak Belediyesi olarak kendilerini gerçekleştirme fırsatı veriyoruz. Konak’ta yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda ve Semt Merkezlerimizde meslek edindirme kursları ile spor okullarından genç yaşlı binlerce vatandaşımız faydalanıyor. Üniversite kalitesinde eğitim veren, alanında uzman eğitmenlerimizden eğitim alan kursiyerlerimiz Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı diplomalarıyla iş hayatının kapılarını açıyorlar” diye konuştu.
Kurslardan yararlanmak isteyen vatandaşlar Konak Belediyesi’ne bağlı kültür ve semt merkezlerinin yanı sıra Konak Halk Eğitimi Merkezi’ne başvuru yapabilirler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.