Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta kadınlar  denizle buluştu

Konak’ta kadınlar denizle buluştu

Dört yıldır Konak’ın her bölgesinden kadın ve çocukları denizle buluşturan Konak Belediyesi, bu yaz da geleneği bozmadı. Okulların kapanmasıyla başlayan geziler, ilk beş gününde bin 500 kişiyi denizle buluşturdu.

  • Ege Postası
  • 21.06.2013 - 10:06
İZMİR - Konak Belediyesi’nin düzenlediği deniz gezilerinin ilk haftasında İzmirli kadınlar, çocuklarıyla birlikte ev işlerinden ve stresten uzak bir gün yaşadılar. Sabah erkenden mahallerinden alınan kadınlar ceplerinden tek kuruş harcamadan, yemek hazırlama telaşı yaşamadan geçirdikleri günün mutluluğunu komşuları ve arkadaşlarıyla paylaştı. Konak Belediyesi çalışanlarının güler yüzleriyle konuk ettiği gezi katılımcıları öğle yemeğinde sağlıklı ve hijyen koşullarına uygun hazırlanan yemeklerini, doğanın içinde kurulan neşeli sofralarında yedi. Cankurtaran ve sağlık görevlileri eşliğinde, güvenli bir ortamda, doğayla baş başa vakit geçiren çocuklar gönüllerince denize girip oynarken anneler de denizin ve güneşin tadını çıkardı.

Tatil değil terapi

Göreve geldiği ilk günden itibaren kadınların en büyük destekçisi olan ve her hizmette önceliği kadın ve çocuklara veren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce kadın ve çocuğun denizle buluşacağını söyledi. Kadın Danışma Merkezi, Kadın Sığınma Evi, Sevgi Evleri, yakın zamanda hizmete açılacak Türkiye’nin ilk Kadın Müzesi, kadın hastalıklarına yönelik sağlık taraması gibi kadınlara yönelik onlarca hizmeti ücretsiz olarak Konaklı kadınların ayağına getiren Bakan Tartan şöyle konuştu:

“Deniz gezilerimizde bugüne kadar 20 bin kadın ve çocuğa tatille buluşturduk. Özellikle İzmir’in dış çeperlerinde kadınlarımız yılda bir gün bile denize gitme fırsatı yakalayamıyor. İzmir’de yaşayıp denize ayağını bile sokmamış yurttaşlarımız var. Biz, Konak’ta herkesin denizle buluşmasını istedik. Özellikle kadınlar ve çocuklar için bu çok önemli. Bir gün olsun ev işlerinden uzak durmak, arkadaşlarıyla dertleşmek, çocuklarıyla farklı ve eğlenceli zaman geçirmeleri, yaşadıkları stresten, sıkıntılardan da arınmaları demek. Bu geziler sadece tatil değil, kadınlarımız için bir anlamda da sosyal terapi oluyor.”

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın kadınlar için oluşturduğu tatil fırsatını değerlendiren kadınlar da, çocukları ve arkadaşlarıyla birlikte güzel bir gün geçirdikleri için teşekkür ederken “Mutfaktan çıktık, denize geldik” diyerek ev işlerine verdikleri molayı da kutladılar.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.