Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kongreye iki kala adaylar harıl harıl

Kongreye iki kala adaylar harıl harıl

CHP Buca'da nefesler tutuldu, gözler Pazar günü yapılacak olan kongreye çevrildi. Üç adayın yarışacağı kongrede tüzük gereği adaylar kürsüden delegeye seslenemeyecek ancak eski İlçe Başkanı Bekdaş Gül'den bu doğrultuda sürpriz bir hamle gelecek. Günlerdir harıl harıl konuşma metni hazırlayan Gül, kongre salonunda hazırlaığı konuşma metnini dağıtacak yaşadığı mağduriyeti dile getirecek. Buca’da kulislerde ‘tavşan aday’ yakıştırmaları yapılan, kongre günü adaylıktan çekileceği yönünde iddialar ortaya atılan Harun Düşenkalkan iddialı konuştu, " Herkes tavşanı aslanı kaplanı görecek. Kongre günü sürprizim var" dedi. Uğraş cephesinde ise kongrede belirlenen strateji toplanacak imzalardan divana sadece yeterlilik imzası vermek olacak.

  • Ege Postası
  • 22.02.2013 - 14:33
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Buca İlçe Örgütü’nde yönetimde yaşanan istifaların ardından İlçe Başkanı Bekdaş Gül’ün ve yönetimin düşmesiyle başlayan süreç 24 Şubat Pazar günü olağanüstü kongreyle sonlanacak. Gül’ün kongredeki rakipleri İl Genel Meclis Üyesi Umut Orkun Uğraş ve Harun Düşenkalkan olacak.

DELEGEYE KONUŞMA METNİ DAĞITACAK
Eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin’in Divan Başkanlığı yapması beklenen kongrede benzer bir sürecin yaşandığı Karşıyaka’daki gibi adaylar konuşma yapamayacak. İlçe yönetiminde yaşanan istifalar sonrası başkanlığı düşen ve bu yüzden mağduriyetini sürekli olarak gündeme getiren Gül, tüzük gereği konuşma yapamayacak olması nedeniyle kongre günü bu yönde ilginç bir çalışmaya imza atacak. Gül günlerdir harıl harıl konuşma metni hazırlıyor. Kürsüden delegeye seslenemeyecek olan Gül’ün hazırladığı konuşma metni salon girişinde tüm delegelere dağıtılacak. Günlerdir konuşma metni için hazırlıklar yaptığını belirten Gül, “Tüzüğümüzü  inceledim. Adaylar konuşma yapamayacak. Eski ilçe başkanı olarak ben de konuşma yapamayacağım. Ancak yaşadığım bir mağduriyet var. Kongre sonrası bazı ilçe yöneticileri hep partiye ve örgüte zarar verdi. Ayrıca ilçe başkanı olarak örgütümle önemli işlere çalışmalara imza attık. Bunları da anlatmak istiyorum. Kürsüden konuşamayacağım için ben de hazırladığım konuşma metnini delegelere dağıtacağım” dedi.

DÜŞENKALKAN: HERKES TAVŞANI ASLANI KAPLANI GÖRECEK
Buca’da kulislerde ‘tavşan aday’ yakıştırmaları yapılan, kongre günü adaylıktan çekileceği yönünde iddialar ortaya atılan ve eski İlçe Başkanı Gül’ün de , “Ben iki listeli bir seçime göre çalışmamı yapıyorum” diyerek adaylıktan çekileceğini ima ettiği Harun Düşenkalkan’dan iddialı açıklamalar geldi. “ Herkes tavşanı aslanı kaplanı görecek” diyen Düşenkalkan, “ Belediye otobüsü gibi durmadan çalışıyorum Adaylıktan çekilmem söz konusu değil. Sonuna kadar adayım…Kongre günü sürprizim var.Ben kongrede iyi listenin kazanacağını düşünüyorum. O iyi listede biz de mevcut…” dedi.

UĞRAŞ İMZALARI SIR GİBİ SAKLAYACAK
Uğraş cephesinde ise kongrede belirlenen strateji toplanacak imzalardan Divan’a sadece yeterlilik imzası vermek olacak. Hem Gül’e yakın ve hem de belediyede yakını çalışan bir çok delegeden imza aldıkları öne sürülen Uğraş ve ekibinin süreçte Gül yönünde taraf olan Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın delege yönündeki baskısından endişe ettikleri, bu yüzden imzaları sır gibi sakladıkları, kongre günüde sadece yeterlilik imzası verecekleri öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.