Dolar 34,1732
%0.11
Euro 38,2081
%-0.1
Altın 2.934,140
%0.03
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konyalı doktorlar Kenya'da Ramazan yardımı dağıttı

Konyalı doktorlar Kenya'da Ramazan yardımı dağıttı

Yeryüzünde din, dil, ırk farkı gözetmeksizin ihtiyaç sahibi mazlum ve mağdurların yardımına koşmaya çalışan Kimse Yok Mu Derneği, yardımlaşma ve dayanışma ayı Ramazan’da iftar ve sahur yardımlarıyla dünya Müslümanlarının yüzünü...

  • Ege Postası
  • 18.07.2013 - 15:26
Yeryüzünde din, dil, ırk farkı gözetmeksizin ihtiyaç sahibi mazlum ve mağdurların yardımına koşmaya çalışan Kimse Yok Mu Derneği, yardımlaşma ve dayanışma ayı Ramazan’da iftar ve sahur yardımlarıyla dünya Müslümanlarının yüzünü güldürüyor. Derneğin yardım faaliyetlerini yürüttüğü ülkelerden biri de Doğu Afrika ülkesi Kenya. Derneğe bağlı gönüllüler Kenya’nın başşehri Nairobi’de Müslümanların yaşadığı teneke kulübelerden oluşan mahallede, mahallenin merkezi sayılan camide iftar ve sahur yardımı dağıtıyor.

Kimse Yok Mu Derneği’nin Kenya gibi değişik İslam ülkelerinde yürüttüğü iftar ve sahur yardımı faaliyetlerine Konyalı hayırseverler hem bağışlarıyla, hem yardım götürülen ülkeye gidip bizzat yardım dağıtımına katılarak destek verdi. Ramazan ilk haftasında Konya’dan Kenya’ya giden çoğunluğunu sağlık çalışanlarının oluşturduğu 7 kişilik Konyalı hayırsever grubu, başşehir Nairobi’nin teneke mahallesinde yaşayan Müslümanlara iftar ve sahur yardımları dağıttı. Nairobi ziyaretinde yaklaşık bin aileye iftar ve sahurluk Ramazan yardımı ulaştıran Konyalı hayırsever grubu, daha sonra Malindi şehrine geçti ve burada da 300 aileye Ramazan yardımı dağıttı. Malindi’de Kimse Yok Mu Derneği Konya şubesi tarafından yaptırılan Ömeriye Hastanesi inşaatını da gezen Konyalı hayırsever sağlık çalışanları, Malindi’de küçük çocukların devam ettiği bir ilkokulu ziyaret etti. Okulun idareci ve öğretmenleriyle görüşen Konyalı sağlıkçılar, okul ziyaretinde Kenyalı çocuklara küçük çaplı bir sağlık taraması yaptı. Konyalı hayırseverler sağlık taramasından geçirdikleri çocuklara çikolata, şeker gibi hediyeler dağıtarak onlarla sohbet etti. Konyada çeşitli hastanelerde görev yapan hayırsever doktorlar Kenya’da geçirdikleri 4 günün ardından, başkalarını mutlu etmenin verdiği huzurla ve en kısa zamanda yeniden buluşmak dileğiyle Konya’ya döndü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.