Dolar 34,6904
%0.26
Euro 36,7503
%0.37
Altın 2.961,830
%0.92
Bist-100 9.652,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konysiad'in 5 Hedefi

Konysiad'in 5 Hedefi

  KONYAALTI Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONYSİAD) gündeminde Batı Çevre Yolu, akaryakıt yüklü tankerler, Konyaaltı sahili, Serbest Bölge, Boğaçay öne çıktı. KONYSİAD'ın Emin Altıner başkanlığındaki yeni yönetimi,...

  • Ege Postası
  • 26.01.2014 - 10:25
  KONYAALTI Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONYSİAD) gündeminde Batı Çevre Yolu, akaryakıt yüklü tankerler, Konyaaltı sahili, Serbest Bölge, Boğaçay öne çıktı.

KONYSİAD'ın Emin Altıner başkanlığındaki yeni yönetimi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Bora Terzioğlu, Ali İhsan Sav, Murat Kaan Binbir, Fahriye Işık, Cihat Kadıgil, Hakan Akın, Özhan Sade, Ahmet Canbaz'dan oluşan yönetim kurulu üyeleri, Konyaaltı'ndaki en önemli sorunları ele aldı, bu sorunların çözümü noktasında çalışmalar yürütülmesi için hedeflerini ortaya koydu. KONYSİAD'ın hedef olarak koyduğu sorunlar Batı Çevre Yolu, akaryakıt yüklü tankerler, Konyaaltı sahili, Serbest Bölge, Boğaçay'dan oluşuyor.

BATI ÇEVRE YOLU HEMEN AÇILMALI

50 metre genişliğinde, 1800 metre uzunluğunda, toplam 90 dönüm yerin istimlak çalışmasının yapılarak yolun bir an önce açılması gerektiğini söyleyen Emin Altıner, Konyaaltı'ndan geçen yıl günde geçen mermer yüklü geçen TIR sayısının 600'den 1000'e ulaştığını, bu araçların hem halkı hem de trafiği tehdit ettiğini söyledi. Konyaaltı'ndaki günlük araç trafiğinin 65 bin gibi bir rakama ulaştığına dikkat çeken Altıner, "Tek çözüm Batı Çevre Yolu'nun açılmasıdır. Bu konuyla ilgili gerekli mücadeleyi verirken, milletvekillerimiz, bakanlarımızdan istimlak çalışmaları için büyük destek bekliyoruz. Aksi takdirde, bu yolun gecikmesinden kaynaklanan nedenlerle, kullanılan mevcut yolda mermer yüklü TIR'ların sebep olabileceği kazanın telafisi mümkün olmayacaktır" dedi.

AKARYAKIT YÜKLÜ TANKERLER

Akaryakıt yüklü tankerlerin bölge için tehlike olduğuna işaret eden Emin Altıner, "Bölgemizden her gün havalimanına akaryakıt taşıyan tankerler nedeniyle liman ve havalimanı arasındaki güzergah korkunç tehlike altındadır. Bununla ilgili NATO boru hattının Döşemealtı'na kadar olan kısmının kullanılması, Döşemealtı'ndan bir 'T' ile havalimanına basılmasını talep ediyoruz. Böylece gerek bölgemiz, gerek Antalyamız büyük bir tehlikeden, yeraltına alınan boru hattıyla kurtulacaktır" dedi.

SAHİLE ÖNERİ

Konyaaltı plajlarının tüm dünyanın ilgisini uyandıran bir cazibe merkezi olması gerekirken maalesef bu değerin istenilen seviyeye getirilemediğini belirten Emin Altıner, "Bu sahil için en iyi proje hayata geçirilmelidir. Proje düzenlenirken mutlaka hareketsiz olan denizimizi de hareketlendirmek adına, yıkılan havuzun olduğu yere Antalya Yelken Kulübü, 23-24 numaralı plajların olduğu yerde de KONYSİAD Yelken Kulübü'nün kurulabilmesi için gayret gösteriyoruz. Sahil boyu harika kafeler, nefis plajlar ve denizde, çocuklarımıza spor imkanı sunan yelken kulüpleriyle, denizimizin üzerinde optimist, lazer ve piratlarla, bu tablo Konyaaltımıza çok yakışır" diye konuştu.

LİMANA PLANLAMA

Antalya Limanı'nın Orta Anadolu'nun Batı Akdeniz'den çıkış kapısı olduğuna işaret eden KONYSİAD Başkanı, yük ve gemi trafiğinin her yıl arttığını ve liman sahasının yetersiz kaldığını söyledi. Demiryolu hattıyla transit yük taşımacılığının daha da artacağını belirten Altıner, "Uzun dönemli bir planlama açısından, yetersiz olan liman derinliklerinden başlanarak, gemi ve yük trafiği için stok sahasını genişletmek adına liman ve çevresinin en iyi şekilde planlanması en önemli konulardan biridir" dedi.

BOĞAÇAY SEL RİSKİ

Boğaçay'ın yukarıdan 250 metre genişlikte geldiğini anlatan Altıner, "DSİ tarafından planlanırken, daha önceki sel akış ve yoğunluğu hesap edilerek düzenlenmiştir. Bu genişlik, Boğaçayı Köprüsü'ne gelince ayaklar arası mesafe 170 metreye düşmektedir. Bu da bir sel alanında bölge için tehlike oluşturmaktadır. Karayolları Bölge Müdürlüğü ile temasa geçilerek bir an önce köprü ayakları arasındaki mesafenin 250 metreye çıkarılması için girişimde bulunacağız" dedi.

DİĞER HEDEFLER

KONYSİAD Başkanı Altıner, diğer hedefleri ise şöyle sıraladı;

"Bölgemizin bir spor kenti olması, sanayi ve ticaretin bölgemiz genelinde daha kuvvetlenmesi, sosyal ve kültürel faaliyetlerle kentlilik bilinci oluşturulması, eğitim ve araştırma faaliyetleriyle bölgemizin daha da sesini duyurması adına komisyonlarımızın tertip edeceği sempozyumlar, paneller ve seminerlerle bölgemizin gelişimine katkı sağlamak istiyoruz." (FOTOĞRAFLI)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.