Dolar 34,2599
%0.06
Euro 37,6306
%0
Altın 2.921,040
%-0.02
Bist-100 9.120,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kopan eli dikildi

Kopan eli dikildi

MANİSA’da, marangoz 36 yaşındaki Metin Demir’in bıçkı makinesi kaptırdığı bilek hizasından kopan sol eli, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi’nde ameliyatla yerine dikildi.

  • Ege Postası
  • 22.02.2013 - 21:09
Manisa - Manisa Belediyesi’nin Alaybey Mahallesi’ndeki şantiyesinin marangozhanesinde çalışan evli, bir çocuk babası Metin Demir, geçen 12 Şubat’ta sol elini bıçkı makinesine kaptırdı. Sol kolu bilek hizasından kopan Demir, çalışma arkadaşlarının haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Demir’in eli parçalanmadan koptuğu için yerine dikilebileceğinden Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne sevk edildi. Demir, burada CBÜ Ortopedi Bölümü El ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taşkın Özalp ve Anestezi Bölümü Öğretim Üyesi ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr İsmet Topçu ve ekipleri tarafından ameliyata alındı. 10 saat süren ameliyatla Demir’in kopan eli yerine dikildi.

Ameliyatın ardından serviste tedavisine devam edilen Demir’in elinin iyileşme sürecine girdiğini belirten Doç. Dr. Taçkın Özalp, “Hastanın kopan elindeki 6 damar, 20’ye yakın kiriş, 3 sinir, mikroskop altında ciddi bir müdahale ile dikildi. Hastamızın önünde şimdi uzun bir rehabilitasyon dönemi var. Üçüncü hafta rehabilitasyon hareketlerine başlayacağız. Daha sonra çeşitli rehabilitasyon programlarına devam edeceğiz” dedi.

Bugüne kadar pek çok kopmuş parmak diktiklerini ancak hiç böyle bir uzuv kaybı gelmediğini, gelse de dikilecek durumda olmadığını vurgulayan Doç. Dr. Özalp, “Hastamız şanslıydı. Kopan eli dikime uygundu. 112 Acil Servis ekibi de hemen kopan eli buza alıp, iyi bir taşıma sistemi vakit kaybetmeden bize ulaştırmıştı” diye konuştu.

Elsiz kalacağını düşündüğünü belirten Demir ise “Ancak doktorlarımızın sayesinde tekrar elime kavuştum. Doktorlarıma ve kopan elimi uygun koşullarda hastaneye ulaştıran 112 Acil Servis ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Ahmet Var, Manisa’nın bir sanayi şehri olması nedeniyle bu tür kazaların yaşanabildiğini belirterek, “Hastanemiz bu tür ameliyatlara uygun. Bu tür yaralanmalarda zaman kaybetmeden hastanemize müracaat edilebilir” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.