Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kordon'da tedbir alındı

Kordon'da tedbir alındı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin ve kentlinin denizle olan ilişkisini güçlendirmek üzere yürüttüğü Kıyı Tasarım Projesi etap etap devam ederken, projenin merakla beklenen Pasaport ve Kordon bölümlerinde yaya ve bisiklet kullanıcıları için ilave önlemlere gidildi. Özellikle kent merkezinde yaşanan park sıkıntısını ve ihlal edilen park yasaklarına karşı tedbir alan belediye, sahil şeridinde yer alan yaya parkuru ve bisiklet yollarının etrafına bariyer çekerek, vatandaşlara sahil şeridinde daha rahat ve engelsiz kullanım imkanı sunacak.

  • Ege Postası
  • 07.02.2014 - 13:02

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Alsancak Liman-Konak arasında devam eden ve tamamlanma aşamasına gelen Kıyı Tasarım Projesi’nin ilk etabında son rötuşlar yapılmaya başlandı. Orjinaline sadık kalınarak yenilenen yaya kaldırımları çalışmalar kapsamında genişletilirken, yine projeye uygun olarak  taşıt yolunun daraltılması ile oluşturulan bisiklet parkurları üzerinde hummalı bir çalışma başladı.

KIYILAR ARTIK YAYALARIN VE BİSİKLET KULLANICILARININ

Konak etabına başlanan “İzmirDeniz” projesini tüm detaylarına özen gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon’da kaldırım işgali ve bisiklet yolu ihlallerine de bariyerli önlem aldı. Tamamlanma aşamasına gelen Kordon’daki çalışmalar sonrasında, Pasaport’taki restoran ve kafeteryaların masalarının tamamı kara tarafına taşınırken, deniz tarafında kalan kaldırımlarda ise yayalar eskisinden daha özgür ve rahat olacak. Yine yaya yolu ile bitişik durumda bulunan mavi bisiklet parkurunun araçlar tarafından ihlal edilmemesi ve bisiklet kullanıcıların da güvenliği için önlem alan Büyükşehir Belediyesi, yol boyunca bariyer döşeyecek.

İHLALLERE BARİYERLİ ENGEL

Bisiklet yolunun park eden araçlar tarafından kapatılmaması amacı ile önlem alan belediye, proje gereği, bisiklet ve yayalara ait olan yol ile taşıt yolunu alımı gerçekleştirilecek kısa demir bariyerler ile ayıracak. Taşıt yolunun tek şeride inmesi ile birlikte Pasaport’ta araç park edilemeyecek ve devamlı trafik akışı sağlanacak. Kent genelinde bisiklet kullanıcılarından gelen talepler doğrultusunda, görüş ve önerileri değerlendirerek bariyerli önlem alma yoluna giden Büyükşehir Belediyesi’nin, önümüzdeki haftalar içerisinde Pasaport İskelesi’nden Konak’a kadar olan bölümde çalışmaları tamamlayarak alanı hizmete açmaya hazırlandığı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.