Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kordon'dan Başkan Kocaoğlu'na çağrı var!

Kordon'dan Başkan Kocaoğlu'na çağrı var!

“İzmirDeniz” olarak da adlandırılan Kıyı Tasarım Projesi kapsamında baştan aşağı yenilenen İzmir kıyıları, güzel ve modern bir görünüme kavuşmaya devam ediyor. Ancak, İzmir’in gözbebeği Kordon ve çevresinde yaşanan çöp sıkıntısı ise bitmek bilmiyor. Esnaf ve vatandaşlar, Kordon’daki istenmeyen çöp manzaralarına çözüm getirilmesi konusunda yetkilileri yeniden göreve davet etti.

  • Ege Postası
  • 14.01.2014 - 10:19
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmeyi amaçlayan Kıyı Tasarım Projesi etap etap devam ederken, Kordon’da yaşanan manzara ise görenleri hayrete düşürüyor. Daha modern ve daha güzel bir Kordonboyu yaratacak proje içerisinde bölgenin asıl önemli sıkıntısı olan çöp konusuna çözüm getirecek bir formül yer almazken, yaşanan bu durum kentin en gözde mekanları arasında yer alan yollarda kendini göstermeye devam ediyor.

LÜKS AMA KİRLİ…
Özellikle yüksek turizm sezonu olan yaz aylarında kentteki vatandaşların yanı sıra İzmir’e gelen yabancı ziyaretçilerin de tercih ettiği mekanların başında bulunan Kordon’da oluşan çöp manzaraları kente yakışmayan görüntüler oluşmasına yol açıyor. Bölgede yer alan konutlarla birlikte faaliyet gösteren restoran ve kafeterya ağırlıklı işletmelerin de getirdiği çöp yükü sonrasında az sayıdaki konteynır ihtiyaçlara cevap veremez hale geldi. Yetersiz kalan çöp bidonları yollara kadar taşarken, yağmurlu ve rüzgarlı havalarda da çöpler etrafa saçılıyor. Emlak değeri İzmir’in en yüksek noktaları arasında yer alan Kordon’da, yaşanan bu çevre ve görüntü kirliliğinin yanı sıra çöp toplayan şahısların da etkisi ile artan olumsuzluk ve açığa çıkan çöplerin kokuları ise vatandaşı canından bezdirdi.

VATANDAŞ KORDON’A YAKIŞIR ÇÖZÜM İSTEDİ

Yaşanan çöp çilesiyle ilgili olarak defalarca Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçtiklerini söyleyen Kordon sakinleri olumlu bir sonuç alamadıklarını belirtirken, kirliliğin ortadan kaldırılması için çöplerin yeraltına alınması yönündeki taleplerini de yeniden dile getirdi. İzmir’in birçok ilçesinde eski plastik çöp bidonlarının yerini metal çöp konteynırlarının aldığını da hatırlatan halk, Kordon’un layık olduğu modern görünüme kavuşturulmasını istedi.

İLÇE BELEDİYELERİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Çöplerin yer altına alınmasına ve modern bir sisteme geçirilmesine dair yurt dışında benzer örnekleri inceleyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne proje önerisi götürdüklerini söyleyen ve esnafın taleplerini dile getiren Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ise, “Yeni kıyı tasarım projesinde bisiklet istasyonlarından tutun bisiklet yollarına, tuvaletlerinden tutun aydınlatmalarına kadar kapsamlı bir yenileme yapılıyor. Dileriz, daha önceden de dile getirdiğimiz üzere çöp konusunu da projeye dahil ederek güzel bir çözüm bulunur. Bununla ilgili çok fazla uzağa gitmeye gerek yok. Karşıyaka Belediyesi’nin, Bayraklı Belediyesi’nin ve daha birçok belediyemizin temizlik ve çöp toplama konusunda örnek olabilecek çalışmaları var. Yer altına alınan modern toplama sistemleri ve dönüşüm kutuları sayesinde çöpler el değmeden toplanıyor, hatta dönüşüm firmaları bizzat gelerek buradan evsel atıkları alıp gerektiği gibi kullanıyor. İstanbul’da ve diğer illerde de bu çöpün bu şekilde kalkabileceği denendi, görüldü. Çöp konusunun bir an önce çözülmesi ve kıyı projesi kapsamında değerlendirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.