Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Korkmaz'ın 20 Kasım'daki duruşmasına sanık ve tanıklar zorla getirilecek

Korkmaz'ın 20 Kasım'daki duruşmasına sanık ve tanıklar zorla getirilecek

Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürüldüğü ileri sürülen Ali İsmail Korkmaz soruşturmasıyla ilgili iddianameyi dün kabul eden mahkeme, bugün de duruşma tarihini belirledi. İddianameyi kabul eden Eskişehir 2....

  • Ege Postası
  • 25.09.2013 - 14:18
Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürüldüğü ileri sürülen Ali İsmail Korkmaz soruşturmasıyla ilgili iddianameyi dün kabul eden mahkeme, bugün de duruşma tarihini belirledi. İddianameyi kabul eden Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 5'i tutuklu 8 sanıklı Korkmaz davasının ilk duruşmasının 20 Kasım 2013 tarihinde görülmesine karar verdi. Buna göre, aralarında polislerin de bulunduğu 5'i tutuklu 8 sanık 'suç kastıyla kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle 20 Kasım 2013 tarihinde sabah saat 09.00'da Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Bu arada, Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin, 21 sayfa, 6 klasörden oluşan iddianameyi kabul etmesinin ardından iddianameyle ilgili duruşma hazırlık tutanağı 'tensip zaptı' hazırladı. 3 sayfadan oluşan duruşma hazırlık tutanağında, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamı isteniyor. Mahkeme heyeti tarafından hazırlanan tutanakta, tutuksuz sanıklar polis memurları Ş.G. ve H.E., ile tanıklar S.B.Y., F.B.,S. K., F.K.,A.G. ve O.K.'nin işin tutuklu oluşu dikkate alınarak, zorla getirme emri ile getirilmesi isteniyor.

MAHKEME, KORKMAZ'IN HASTALIĞI,TEDAVİSİ VE DARP OLAYINA İLİŞKİN BELGELERİN ADLİ TIP KURUMU TARAFINDAN İNCELENMESİNİ İSTEDİ

Duruşma hazırlık tutanağında, maktül Korkmaz'ın gerek olaydan önce kendisinde olduğu iddia edilen kalp rahatsızlığı ile ilgili ve olay sırasında maruz kaldığı söylenen darp olayına ilişkin tüm tedavi evraklarının temin edilerek onaylı dosya sureti ve maktulün tedavilerine ilişkin tüm hasta evrakları İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi isteniyor. Tutanakta, şu görüşlere yer veriliyor: "Maktüldeki yaralanmaların tek tek değerlendirilmesi yapılarak, olayla ilgili olarak TCK'nın 86 ve 87. maddeleri kapsamında ayrıntılı değerlendirmeyi içerir raporun aldırılarak mahkememize gönderilmesinin istenmesine, maktülün ölümüne hangi yaranın sebebiyet verdiğini, diğer yaralanmanın bu meydana gelen ölüm neticesine herhangi bir katkısının olup olmadığına, maktülde daha önce var olduğu söylenen rahatsızlığı veya kullandığı ilaçların darp olayı ile birleşmesi sonucunda ölüm neticesinin meydana gelmesine bir etkisinin olup olmadığının tespitinin istenmesine."

MAHKEME, POLİS AMİRLERİNİN İFADELERİNİN ALINMASINI REDDETTİ

Müştekiler vekilinin başvurusu üzerine duruşmada polis memuru S.B.'nin tanık sıfatıyla dinlenmesi için celbinin karar verildiğinin anlatıldığı tutanakta, TEM'de görevli amirlerin ifadelerinin alınması, tüm sivil giyimlilerin polis olduğundan şüphelendikleri kişilerin kimliklerinin tespitleri talebinin dosyadaki mevcut delil durumuna göre, bu aşamada dosyaya herhangi bir katkı sağlamayacağı ve gereksiz yere yargılamayı uzatacağı kanaatine varıldığından reddine karar verildiği kaydedildi.

GÜVENLİK SIKINTISI OLURSA DAVANIN BAŞKA ŞEHRE ALINMASI İSTENECEK

Mahkeme heyeti ayrıca tutanakta, davanın güvenliğine ilişkin düşüncelerini de dile getirmesi dikkat çekiyor. Gezi Parkı olaylarının Eskişehir'de de yaşandığının ve halen de devam ettiğinin vurgulandığı tutanakta, şöyle deniliyor: "Davanın soruşturma aşamasında geçen süreçte eylemlerin adliye çevresinde, Eskişehir'de devam etmiş ve devam ediyor olması nazara alındığında, yargılama ve duruşmalar sürecinde olayların yaşanma ihtimali, bu olaylar sırasında kamu güvenliğinin sağlanmasında zorluklar yaşanabileceği dikkate alınarak Eskişehir Valiliği ile Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılarak davanın yargılama sırasında kamu güvenliğinin sağlanmasında sıkıntı yaşanıp yaşanamayacağı hususunda görüş sorulmasına, davanın başka yerlere naklinin gerekip gerekmediği konusunda görüşlerinin sorulmasına, yazılara cevap verildiğinde verilen cevapların içeriğine göre, gerekirse CMK’nın 19/2 maddesi gereğince davanın naklinin Yargıtay'dan istenmesi hususunun taktiri için Adalet Bakanlığına yazı yazılmasına karar verilecektir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.