Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Korsan otoparkçılar kenti esir aldı

Korsan otoparkçılar kenti esir aldı

İzmir’de kent geneline yayılan korsan otoparklar hem yaya yollarında yarattığı işgallerle, hem de asayiş açısından getirdiği problemler ile vatandaşlara zor anlar yaratmaya devam ediyor. Son zamanlarda yaşanan denetim eksikliğini de fırsat bilen kimliği belirsiz şahıslar artık belediyeye ait resmi otopark alanlarını dahi esir almaya başladı. Korsan otoparkçılar kenti esir aldı

  • Ege Postası
  • 18.03.2015 - 12:56
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Alsancak, Konak, Çankaya gibi kentin yoğun semtlerinde adeta terör estiren korsan otoparkçıların son hedefi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait otopark alanları oldu. Belediyenin resmi olarak işlettiği park yerlerinde cirit atmaya başlayan kimliği belirsiz şahıslar, özellikle akşam saatlerinde vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eder hale geldi.

GÜNDÜZ BELEDİYEDE, AKŞAM KORSANDA
Çankaya’da “Basmane çukuru” olarak da bilinen Dünya Ticaret Merkezi inşaatı yanında yer alan bölgede son günlerde görenleri hayrete düşüren manzaralar yaşanmaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen açık otopark alanları, yaşanan güvenlik zafiyeti nedeniyle akşam saatlerinde korsan otoparkçılar tarafından işgale uğramaya başladı. Akşam saatlerinde mesainin sona ermesi ile birlikte belediye şirketi İZELMAN A.Ş. tarafından işletilen açık otopark alanını mesken tutan kimliği belirsiz bazı şahıslar tarafından işletiliyor.
 
SOKAKLARI ESİR ALDILAR
Onca ihbara karşın yaşanan güvenlik zafiyeti nedeni ile sokakları esir alan korsan otoparkçılar, resmi otopark alanı olarak gözüken kaldırım kenarları ve cepleri zapt ederken, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eder hale geldi. Araçlarını park eden İzmirlilerden zorla para isteyen ve araçlarına zarar vermekle tehdit eden korsan otoparkçılar, halkın tüm ihbarlarına karşın polis tarafından gerekli tedbirler alınmayınca sayıları da gün geçtikçe artmaya başladı.
 
GÜVENLİK ZAAFİYETİ YAŞANIYOR
Gündüz saatlerinde işe giden vatandaşların parasını ödeyerek park ettikleri araçlarına akşam mesai saatlerinin sonunda zorla para isteyen korsan otoparkçılar esnafın ve İzmirlilerin adeta kabusu haline geldi. Diğer yandan, söz konusu durum sonrasında şikayetlerin muhatabı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, akşam saatlerine kadar işlettiği otoparklarda yaşanan aksaklık karşısında gerekli tedbirleri alacak merciinin emniyet güçleri olduğunu vurguladı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.