Dolar 34,1264
%-0.03
Euro 38,0518
%0.36
Altın 2.888,980
%0.12
Bist-100 10.063,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Köşk ilçesinde gerginlik yerini sükunete bıraktı

Köşk ilçesinde gerginlik yerini sükunete bıraktı

Aydın’ın Köşk ilçesinde, dün akşam iki grup arasında yaşanan gerginlik yerini sükunete bıraktı. Güvenlik önlemlerinin hala üst seviyede olduğu ilçedeki olaylarda 6 kişi atılan taş ve sopalardan, 6 kişi de silahla olmak üzere toplam...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 17:17
Aydın’ın Köşk ilçesinde, dün akşam iki grup arasında yaşanan gerginlik yerini sükunete bıraktı. Güvenlik önlemlerinin hala üst seviyede olduğu ilçedeki olaylarda 6 kişi atılan taş ve sopalardan, 6 kişi de silahla olmak üzere toplam 12 kişi yaralandı. Yaralılar, Aydın’daki hastanelerde tedavi altına alındı. Çıkan olaylarda ayrıca, biri olaya ilk müdahaleyi yapan polis aracı olmak üzere 2 araç, 2 büfe, bir ev ve bir iş yeri zarar gördü. Olaylarla ilgili 10 kişi gözaltına alındı. Bugün köy muhtarlarıyla huzur toplantısı yapan Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ortamın sakin olduğunu söyledi.

Köşk ilçesindeki olaylarda göğsünden bıçakla yaralanan Ercan Avcı (39), gözüne taş isabet eden Zafer Kafalı (29) ve darp edilen Mustafa Okutan (25), Aydın Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Olaylarda darp edilen Nadir Bozkurt (37) ile Hulusi Gökkaya (59) ve ismi belirlenemeyen bir kişi ise Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Köşk ilçesindeki gerginlik, 10 kilometre mesafedeki Umurlu beldesine de sıçradı. Umurlu Organize Sanayi Bölgesi karşısında yol kenarında incir, zeytin gibi yöresel tarım ürünleri satan 5 kişi, bir grubun silahlı saldırısına uğradı. Yol kenarından pompalı tüfekle üzerlerine ateş edilen Aykut Sevik (24), Serkan Öz (18), Aydın Demirci (31), Mesut Ergen (26) ve Necati Çiftçi (32) yaralandı. Polis ekiplerinin olaya müdahalesinin ardından yaralılar, Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Köşk ilçesinde AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç ve köy muhtarlarıyla toplantı yapan Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, olaylara hakim olduklarını ve gerekenin yapıldığını söyledi. Kaymakam Demiryürek, şöyle dedi: "Meydana gelen olaylara müdahale esnasında her iki taraftan da Köşk İlçe Emniyet Amirliği’nce, cumhuriyet savcısının talimatı üzerine Gökhan A., Hikmet Ç., Baykal A., Ahmet O., Kemal E. ve Mustafa E. isimli şahıslar ile Umurlu beldesi E-87 kara yolu üzerindeki Engin B.’ye ait iş yerinde meydana gelen silahla yaralama olayı neticesinde Engin B., Zeynel B. ve İbrahim B. isimli şahıslar, Aydın Asayiş Şube Müdürlüğü’nce gözaltına alındı. İlçemizde ve Umurlu beldesinde meydana gelen olaylar neticesinde 6 şahıs ateşli silah, 6 şahıs da taş ve sopa ile olmak üzere toplam 12 şahıs yaralanmaya maruz kalmıştır. Olayların yatıştırılması ve grubun yeniden bir araya gelerek taşkınlık yapmasını engellemek amacıyla ilçe personeli ve takviye ekipler ilçe merkezinde görevlendirilmişlerdir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.