Dolar 34,1969
%0.1
Euro 38,1760
%0.03
Altın 2.902,100
%-0.62
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kosova Devlet Bakanı Yağcılar: Tarihi eserlerimizi Türkiye ayağa kaldırıyor

Kosova Devlet Bakanı Yağcılar: Tarihi eserlerimizi Türkiye ayağa kaldırıyor

Kosova Devlet Bakanı Mahir Yağcılar, "Bugüne kadar ne istediysek Türk yetkililer bizi hiçbir zaman geri çevirmedi. Ülkemizde yapılan sosyal ve kültürel çalışmalarda büyük emeği geçen Türk yetkililere ve özellikle Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne...

  • Ege Postası
  • 23.09.2013 - 14:29
Kosova Devlet Bakanı Mahir Yağcılar, "Bugüne kadar ne istediysek Türk yetkililer bizi hiçbir zaman geri çevirmedi. Ülkemizde yapılan sosyal ve kültürel çalışmalarda büyük emeği geçen Türk yetkililere ve özellikle Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kosova Devlet Bakanı Mahir Yağcılar’ı Heykel’deki tarihi binada ağırladı. Büyükşehir Belediyesi’nin Balkan ülkelerinde hayata geçirdiği tarihi ve kültürel miras yatırımlarının öne çıktığı görüşmede konuşan Başkan Altepe, Kosova’nın başta Bursa olmak üzere, Türk yetkililerle hiçbir zaman irtibatını koparmaması gerektiğini söyledi. Başkan Altepe, "Bizler Balkanlar'da yer alan ülkeleri kendi ülkemiz gibi görerek, Balkan insanını geçmişte oluşan bağlarımızdan dolayı kendi insanımızdan ayırmıyoruz. Buradaki iş adamlarımızın desteği ile Balkanlar'da çeşitli projeler yürütüyoruz. Geçtiğimiz ay Kosova Kaçanik’te Sinan Paşa Camii'ni o bölgeye yakışır şekilde restore ederek, oradaki vatandaşların hizmetine sunduk. Bu tür kültürel projelerin yanında iş adamlarımızın o bölgeye yatırım yapmasını arzu ediyoruz. Bu sayede her iki ülke arasında geçmişten beri oluşan kültürel bağların daha sağlam adımlarla geleceğe taşınmasını istiyoruz." diye konuştu.

Kosova Devlet Bakanı Mahir Yağcılar ise bağımsızlık sürecinde Türkiye’nin her zaman Kosova’nın yanında olduğunu belirtti. Konuk Bakan şunları kaydetti: "Bugüne kadar ne istediysek Türk yetkililer bizi hiçbir zaman geri çevirmedi. Ülkemizde yapılan sosyal ve kültürel çalışmalarda büyük emeği geçen Türk yetkililere ve özellikle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum."

Yapılan bu sosyal ve kültürel projelerin Kosova’da yaşayan Türklere can verdiğini dile getiren Yağcılar, sadece bununla kalınmaması gerektiğini ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik her türlü faaliyete açık olduklarını ifade etti. Konuşmasında Türk işadamlarına müjde veren Bakan Yağcılar, önümüzdeki günlerde her iki ülke arasında imzalanacak serbest ticaret anlaşmasının Türk işadamlarına Kosova’da yatırım yaptıklarında çok önemli imkanlar getireceğini kaydetti. Yağcılar, Kosova’daki ticari fırsatlardan yararlanma imkanı sağlayacak serbest ticaret anlaşmasının iki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştıracağını dile getirdi.

Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Seçil Pınar İncecik’in de katıldığı ziyarette Başkan Altepe, günün anısına Kosova Devlet Bakanı Yağcılar’a, Bursa’nın simgeleri arasında yer alan bıçak, Bakan Yağcılar ise Başkan Altepe’ye Kosova’da bulunan Prizren şehrini gösteren plaket takdim etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.