Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kotan'ın il delegeliğine itiraz etmişlerdi: Geri çektirdiler!

Kotan'ın il delegeliğine itiraz etmişlerdi: Geri çektirdiler!

CHP İzmir Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Kotan'ın il delegeliğine itiraz edildi. Edinilen bilgiye göre, itirazı veren Sinan Manduz geri çekti.

  • Ege Postası
  • 08.08.2024 - 15:51
  • Güncelleme: 08.08.2024 - 23:15

EGEPOSTASI- CHP'de parti içi yarış gençlik kolları ile tam gaz devam ediyor. 

Geçtiğimiz salı günü gerçekleşen Karşıyaka Gençlik Kolları kongresinde Kırmızı listenin adayı Ali İhsan Sert'in listesi 192 oy, Mavi listenin adayı İzzet Uğur Zeki'nin listesi 318 oy almıştı. 

CHP İzmir Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Kotan, Mavi listeden 136 çizik yemişti. 

Buna rağmen Kırmız listeden aldığı oylar birleştirilerek Burak Kotan İl Delegesi olarak tutanaklara yazılmıştı.

İTİRAZ GELDİ

CHP İzmir İl Başkanlığı'na Burak Kotan'ın delegeliğinin düşürülmesi için itiraz verildi. İtirazda, "Tüzük ve yönetmeliğin bahsi geçen maddeleri uyarınca Burak Kotan'ın İzzet Uğur Zeki'nin listesindeki oylarının dikkate alınması, yine aynı listede isminin çizildiği 136 oyun düşürülerek hesaplanması ve kaybeden Ali İhsan Sert'in listesinden daha düşük oy aldığı dikkate alınması gerekmektedir. Böylelikle Burak Kotan'ın aslında 182 oy aldığı, kaybeden Ali İhsan Sert'in listesinden 10 oy daha az aldığı anlaşılacaktır. Bu durumda il delegesi seçilmesi mümkün olmayan Burak Kotan'ın il delegeliğinin düşürülmesi ve Ali İhsan Sert'in listesindeki il delegesi adaylarından 1 kişinin ad çekme yöntemiyle belirlenerek il delegesi listesine eklenmesi hususunu talep eder, gereğinin yapılmasını bilgilerinize sunarız" ifadeleri yer aldı. 

İl Başkanlığına verilen itiraz şu şekilde;

"Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığına;

Ali İhsan Sert ve İzzet Uğur Zeki'nin aday olduğu 6 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirilen Gençlik Kolları Karşıyaka İlçe Kongresi blok liste yöntemiyle gerçekleştirilmiştir. Adaylardan Ali İhsan Sert'in listesi 192 oy, İzzet Uğur Zeki'nin listesi 318 oy almıştır.

Karşıyaka Gençlik Kolları üyesi Burak Kotan her iki adayın listesinde il delegesi adayı olarak yazılmış ve 318 oy alarak kazanan İzzet Uğur Zeki'nin listesinde ismi 136 oy pusulasında çizilmiştir. Ancak, Burak Kotan'ın her iki listede il delegesi adayı olması nedeniyle her iki listedeki oyları toplanmış ardından isminin çizildiği oy sayısı da iki listenin toplam oyundan çıkartılarak 374 oy olarak tutanaklara geçirilmiştir. 

Ancak, bu durum Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğünün 42/3 ve kongreler yönetmeliğinin 27/3 maddelerinde yazılı hükümlere aykırışık teşkil etmektedir. 

Tüzüğün 42/3 maddesinde; "Adayın en çok oy aldığı listedeki oyu ile adının yer almadığı listelerde çizilip yazılmak suretiyle aldığı oylar toplanır." hükmü yer almaktadır. Halbuki Burak Kotan'ın adı 192 oy alan listede çizilerek yazılmamıştır. 

Kongreler Yönetmiliği'nin 27/3 maddesinde;" Birden fazla listede yer alan üst organ delege adaylarının sadece en çok oy aldığı listedeki oylarına itibar edilir." hükmü bulunmaktadır. 

Tüzük ve kongreler yönetmeliğimizin ilgili hükümleri uyarınca Burak Kotan'ın almış olduğu oy İzzet Uğur Zeki'nin listesinin aldığı oy kadardır, yani 318'dir. 

Burak Kotan'ın isminin 136 oy pusulasında çizilmek suretiyle almış olduğu oy aslında 182'dir. 

Burak Kotan'ın 192 oy alan Ali İhsan Sert listesinde çizilip yazılması durumunun olmaması nedeniyle tüzüğün 42/3 ve yönetmeliğin 27/3 hükümleri uyarınca her iki listedeki oyları toplanamaz.

Sonuç ve İstem:

Tüzük ve yönetmeliğin bahsi geçen maddeleri uyarınca Burak Kotan'ın İzzet Uğur Zeki'nin listesindeki oylarının dikkate alınması, yine aynı listede isminin çizildiği 136 oyun düşürülerek hesaplanması ve kaybeden Ali İhsan Sert'in listesinden daha düşük oy aldığı dikkate alınması gerekmektedir. Böylelikle Burak Kotan'ın aslında 182 oy aldığı, kaybeden Ali İhsan Sert'in listesinden 10 oy daha az aldığı anlaşılacaktır. Bu durumda il delegesi seçilmesi mümkün olmayan Burak Kotan'ın il delegeliğinin düşürülmesi ve Ali İhsan Sert'in listesindeki il delegesi adaylarından 1 kişinin ad çekme yöntemiyle belirlenerek il delegesi listesine eklenmesi hususunu talep eder, gereğinin yapılmasını bilgilerinize sunarız."

İTİRAZI GERİ ÇEKTİRDİLER! 

Edinilen bilgiye göre,  itirazı veren Sinan Manduz geri çektiği öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.