Dolar 34,2584
%0.05
Euro 37,6028
%-0.07
Altın 2.909,680
%-0.41
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kozan’da orman yangını

Kozan’da orman yangını

Adana’nın Kozan ilçesinde tarım arazisinde başlayan ve ormanlık alana da sıçrayan yangın, bir köyü tehdit etmeye başladı. İlçeye bağlı Akdam köyünde ormanlık alanında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın şiddeti ile yangın...

  • Ege Postası
  • 28.07.2013 - 16:18
Adana’nın Kozan ilçesinde tarım arazisinde başlayan ve ormanlık alana da sıçrayan yangın, bir köyü tehdit etmeye başladı.

İlçeye bağlı Akdam köyünde ormanlık alanında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın şiddeti ile yangın tarım arazilerine sıçrayarak anızla birlikte yanmaya başladı. Yangın Post Kabasakal köyünü tehdit ederken jandarma köyün etrafında tedbir aldı. Köyde Latif Doğan’a ait ahıra da sıçrayan yangın 2 bin adet saman balyası ile 25 büyük baş hayvan olduğu ahırda 5 büyük baş hayvan telef oldu.

    Adana Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 2 helikopter, Adana, Kozan, Feke, Kadirli Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait çok sayıda arazöz ve orman işçisi müdahale ediyor. Alevlerin, Post Kabasakal köyüne doğru ilerlemesi üzerine jandarma, tedbir aldı. Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandığı belirtildi.

    Tarım arazisi, zeytinlik ve çam ağaçlarıyla kaplı 100 hektarlık alanda etkili olan yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.

    Orman yangınından sıçrayarak köyde bulunan ahırdaki 5 ineği telef olan çiftçi Latif Doğan ise ağlayarak olayı anlattı. Doğan, “2 bin tane saman balyası yandı. 5 ineğim telef oldu. Balya makinesi yandı. İçerisinde buğday dolu römork yandı. Hayvanların yemi yandı. Hepsi gitti kısacası.” dedi. Doğan yangının ormandan geldiğin ifade ederek “Çevrede önlem aldık fakat rüzgarın şiddetli olması yangını bu hale getirdi.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.