Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kraliçe Beatrix tacı devretmeden önce halkı son kez selamladı

Kraliçe Beatrix tacı devretmeden önce halkı son kez selamladı

Hollanda Kraliçesi Beatrix, tahtını oğluna devredeceği yarınki tören öncesinde Amsterdam Dam Meydanı'ndaki Kraliyet Sarayı'na geldi. Meydandaki kalabalığı selamlayan Betarix kraliyet muhafızları ile saraya girdi. Tahtı devredeceği oğlu...

  • Ege Postası
  • 29.04.2013 - 17:50
Hollanda Kraliçesi Beatrix, tahtını oğluna devredeceği yarınki tören öncesinde Amsterdam Dam Meydanı'ndaki Kraliyet Sarayı'na geldi.

Meydandaki kalabalığı selamlayan Betarix kraliyet muhafızları ile saraya girdi. Tahtı devredeceği oğlu Prens Willem Alexander ve eşi Prenses Maxima da Dam Meydanı'na geldi.

Bu arada yarınki tören için dünyanın değişik ülkelerinden üst düzey yetkililer de Amsterdam'a gelmeye başladı.

Kraliçe Beatrix'in 30 Nisan 1980 tarihinde annesi Julliana'dan devraldığı tahtı 33 yıl sonra 30 Nisan 2013 tarihinde oğlu Willem Alexander'e devredecek.Willem Alexander’in taç giyme törenine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile eşi de katılacak.

Kutlamalar sırasında güvenliğin sağlanması için farklı şehirlerden binlerce polis de Amsterdam'a geldi.Dam Meydanı'ndaki törene yaklaşık 50 bin kişinin katılması bekleniyor. Töreni takip etmek üzere 2 bin 500 gazeteci de akredite oldu.

Diğer taraftan Hollanda Diyanet Vakfı 30 Nisanda yapılacak taht değişikliği nedeniyle yayınladığı mesajında, Kraliçe Beatrix’e teşekkürlerini sundu. Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ünver, HDF adına gönderdiği mesajında, Kraliçe Beatrix’e ülkeye kazandırdığı yüksek değerler için teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.