Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suudi Arabistan, Türkiye'ye yeni büyükelçi atadı

Suudi Arabistan, Türkiye'ye yeni büyükelçi atadı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’nın İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan (İİT) sorumlu Genel Müdürü Büyükelçi Adil bin Sirac Mirdad'ı Ankara’ya büyükelçi görevine atandı. Aralarında Mirdad'ın da bulunduğu yeni atanan büyükelçiler,...

  • Ege Postası
  • 29.04.2013 - 16:46
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’nın İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan (İİT) sorumlu Genel Müdürü Büyükelçi Adil bin Sirac Mirdad'ı Ankara’ya büyükelçi görevine atandı. Aralarında Mirdad'ın da bulunduğu yeni atanan büyükelçiler, bugün Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Şeyh Abdullah bin Muhammed bin İbrahim al-Şeyh tarafından kabul edildi.
Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, Mirdad'ın iki ülke arasındaki güzel ilişkilerin daha da geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirtti. Gün, Suudi Arabistan'ın yeni Ankara Büyükelçisi Adil bin Sirac Mirdad'ı yaklaşık üç yıldır, tanıdığını kendisiyle çok verimli bir işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.
Gün, Mirdad'ın Türkiye'ye büyükelçi atanmasından memnuniyet duyduğunu, kendisinin ayrıca Suudi Dışişleri Bakanlığı'nda çok sevilen, deneyimli bir diplomat olduğunu ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.