Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kültür Şöleni’ndeki stantlar göz kamaştırdı

Kültür Şöleni’ndeki stantlar göz kamaştırdı

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında İzmir’de yapılan Kültür Şöleni’ndeki farklı dizayndaki stantlar göz kamaştırdı.Uluslararası İzmir Fuarı’nda, bugün sona...

  • Ege Postası
  • 26.05.2013 - 13:16
Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivali' kapsamında İzmir’de yapılan Kültür Şöleni’ndeki farklı dizayndaki stantlar göz kamaştırdı.

Uluslararası İzmir Fuarı’nda, bugün sona erecek şölendeki farklı ülkelere ait farklı dizayndaki stantlar ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Stantlarda ilgili ülkelere ait sergilenen elişi beceri ve süs eşyaları beğeni topladı.

Şölende farklı dizaynıyla önplana çıkan stantlardan biri Romanya’nın standı oldu. ‘Bran Şatosu’ görünümlü Romanya standına şölen devamında ilgi eksik olmadı. Tayland standında ise adeta Uzak Doğu havası esti. Stanttaki renklilik göz kamaştırdı. Yöresel renkli şemsiyeler elden el dolaştı. Tacikistan’ın ‘Hisor Kalesi’ görünümlü standı ise şölende farklı dizaynıyla dikkatleri üzerine toplayan bir diğer farklı stant oldu. Stantta sergilenen milli çizgili el işi çalışmalar ve giyimler beğeni topladı. Kale görünümlü Azerbaycan standı ise ziyaretçileri geçmişe götürdü. Standa gelen ziyaretçiler adeta tarihe yolculuk yaptı.

Farklı dizaynlı Arjantin standında ise futbol havası esti. Ziyaretçiler standa, önüne konulan boş kafalı futbolcu maketleriyle bol bol hatıra fotoğraf çektirdi. Son dönemde Müslüman kesimin maruz kaldıkları saldırılarla gündemden düşmeyen Myanmar standı da şölende farklı tasarımyla ön plana çıkan stantlardan biri oldu. Stant, davetlilerden yoğun ilgi gördü. Çadır görünümlü Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan stantları ise Anadolu insanına Orta Asya havası soluklattı. Stantlardaki yerel giyimler beğeni topladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.