Dolar 34,1843
%-0.06
Euro 37,8762
%0.27
Altın 2.927,670
%-0.06
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kültür ve Turizm Bakanı Çelik UNESCO temsilcisi ile görüştü

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik UNESCO temsilcisi ile görüştü

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Uluslar arası caz günü sebebiyle Türkiye’ye gelen UNESCO Genel Direktörü Anna Bokova’yla görüştü. Bakan Çelik görüşmenin sonunda UNESCO Genel Direktörü Bokova'ya Piri Reis'in haritasını hediye...

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 18:05
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Uluslar arası caz günü sebebiyle Türkiye’ye gelen UNESCO Genel Direktörü Anna Bokova’yla görüştü. Bakan Çelik görüşmenin sonunda UNESCO Genel Direktörü Bokova'ya Piri Reis'in haritasını hediye etti.

Uluslar arası Caz Festifali kapsamında Türkiye'ye gelen UNESCO Genel direktörü İrina Bokova onuruna Feriye Restoran'da verilen yemeğe Bakan Çelik de katıldı. UNESCO’nun çok önemli bir kurum olduğunu ifade eden Çelik, Bokova'ya çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Suriye ve Ortadoğu’da yaşanan acıya hassasiyetle yaklaştığı için UNESCO'ya teşekkür eden Çelik, “Suriye'deki kültürel mirasın korunması ve insani duruma dikkat çekilmesi açısından UNESCO’nun önemli misyonu olduğunu kaydeden Çelik, “Suriye'deki insani durum giderek daha vahim hale geliyor. Kampları ziyaret eden yabancıların da tespit ettiği gibi uluslararası standartların çok ötesinde Suriyeli sığınmacılara yardım yapılıyor. Ayrıca normal hayatlarına devam etmeleri için Suriyeli çocukların eğitim almaları konusunda çok hassasız. Sayın Bokova'nın dünkü konuşmasında dediği gibi caz festifali, bir müzik değil, müzikten öte, müzikten daha fazla bir şey. Burada insani anlamda pozitif manada diplomasi var. Bütün insani duyarlılıkları burada hep beraber ortaya koymaya çalışıyoruz. Dolayısıyla UNESCO ile yaptığımız işbirliği bizim açımızdan çok önemli.” ifadelerini kullandı.

UNESCO Genel direktörü İrina Bokova da İstanbul'un doğuyu ve batıyı birleştiren çok önemli bir şehir olduğunu dile getirerek, “Suriye'deki olaylara değindi. Bokova şöyle devam etti: "Özellikle çatışma bölgelerindeki kültürel mirasın yok olmasına karşı mücadele etmek en önemli önceliklerimizdendir. Yakın tarihte Halep şehrinde tarihi bir caminin minaresi imha edildi. İslam medeniyeti açısından değer taşıyan bu tür eserlerin yok edilmesine karşı biz çok hassasiyet gösteriyoruz. Sanat eserleri kaçakçılığıyla ayrıca mücadele ediyoruz. Mali'deki gelişmeleri de biliyorsunuz. Yine İslamiyet açısından İslam medeniyeti açısından İslamiyet’in altın çağına işaret eden çok değerli el yazmaları maalesef imha idildi. Bu tür olaylara mücadele ediyoruz. UNESCO bu tür konuları son derece ciddiye alıyor. Sanat eserlerinin ve tarih eserlerinin yok olmasıyla mücadele konusunda çok önemli çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu. Ayrıca, Bokova, Suriyelilerin barındığı kamplarda çocukların eğitimiyle ilgili olarak işbirliği yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Yenilen yemeğin ardından Bakan Çelik, Bokova'ya Piri Reis haritasını hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.