Dolar 32,6325
%-0.04
Euro 35,1104
%0.06
Altın 2.445,140
%-0.11
Bist-100 10.343,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kurban bayramına sayılı günler kala 'veba' şüphesi; İzmir'de o bölgeler karantina altına alındı

Kurban bayramına sayılı günler kala 'veba' şüphesi; İzmir'de o bölgeler karantina altına alındı

Bergama İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yazılı olarak yaptığı açıklamada Bergama ve köylerinde küçükbaş hayvanlarda veba şüphesi bulunduğu için hayvan hareketliliğini yasakladı. Müdürlüğün açıklaması kurban bayramı öncesi İzmirlileri tedirgin ederken, listede 20 mahalle bulunuyor, mahalleler karantina altına alınırken incelemeler sürüyor. Kurban bayramına sayılı günler kala İzmir'de 'Veba ' şüphesi

  • Ege Postası
  • 26.07.2019 - 19:30

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- Kurban bayramına sayılı günler kala, İzmirlileri tedirgin eden bir açıklama geldi. Bergama İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yaptığı açıklamada Bergama’da bazı bölgelerdeki hayvanlarda veba hastalığı şüphesi olduğunu duyurdu. Müdürlükten yapılan açıklamada ikinci bir emre kadar küçükbaş hayvan hareketinin yasaklandığı ifade edilirken 20 mahalle karantina altına alındı. 

Bergama İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Yenikent mahallesinde veba hastalığı şüphesi nedeniyle, Yenikent, Aşağıkırıklar, Kurfallı, Tekkedere, Bozköy, Bozyerler, Cevaplı, Çalıbahçe, Çamköy, Eğrigöl, Karahıdırlı, Sarıdere, Narlıca, Ovacık, Örlemiş, Pınarköy, Sağancı, Süleymanlı, Tepeköy, Zeytindağ, mahallelerinde ikinci bir emre kadar küçükbaş hayvan hareketi yasaklanmıştır”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.