Dolar 34,0852
%0.2
Euro 38,0812
%0.07
Altın 2.842,460
%0.47
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kurt: Sansürün kaldırılması hakaret etme anlamına gelmemeli

Kurt: Sansürün kaldırılması hakaret etme anlamına gelmemeli

Türkiye Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Federasyonu (RATEF) Genel Başkan Yardımcısı Arif Kurt, sansürün kalkmasının, bir bireyin başka biri hakkında hakaret etme, aşağılama ve yaşam alanını daraltması anlamına gelmemesi gerektiğini...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 17:25
Türkiye Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Federasyonu (RATEF) Genel Başkan Yardımcısı Arif Kurt, sansürün kalkmasının, bir bireyin başka biri hakkında hakaret etme, aşağılama ve yaşam alanını daraltması anlamına gelmemesi gerektiğini kaydetti.

Arif Kurt, Türk basınında sansürün kaldırılışının 105. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, sosyal medya ile birlikte sansürün tamamen ortadan kalktığına dikkat çekti. Sosyal medya konusunda Türkiye’de ciddi bir kullanıcı ağı bulunduğunu belirten Arif Kurt, "Bugün Türkiye’de sosyal medyada sahte hesaplarla insanları tahrik eden ve bu mecrayı amacı dışında kullanan kesimlere karşı önlemlerin bir an önce alınması gerekmektedir. Türkiye’de sosyal medya kullanımı artıkça bunu suistimal eden çevrelerin de aynı oranda arttığını görmekteyiz. Bu anlamda düzenleme yapılması gerekmektedir." dedi.

Kurt, şunları kaydetti: "Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında halkı bilgilendirerek, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi önemli birçok görev ve sorumlulukları da üstlenmektedir. Dolayısı ile basında sansürün kaldırılışı son derece önemlidir." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.