Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kürt siyasetçi Sever: Kandil'in açıklamaları geri çekilme dışında somut değil

Kürt siyasetçi Sever: Kandil'in açıklamaları geri çekilme dışında somut değil

Kürt siyasetçi Tahsin Sever, Kandil'in yaptığı açıklamaların somut ifadeler içermediğini söyledi. Geri çekilmenin barış anlamına gelmediğini savunan Sever, "Bizim süreçten anladığımız silahların bırakılması, demokrasinin öne çıkmasıydı...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 19:51
Kürt siyasetçi Tahsin Sever, Kandil'in yaptığı açıklamaların somut ifadeler içermediğini söyledi. Geri çekilmenin barış anlamına gelmediğini savunan Sever, "Bizim süreçten anladığımız silahların bırakılması, demokrasinin öne çıkmasıydı bunun öyle bir sonuca ulaşabileceği umudu yok. Yeni bazı hamleler ortaya çıkabilir." dedi.

Sever, açıklamanın global bir açıklama olduğunu, her yöne çekilebileceğini dikkati çekti. Geri çekilmenin dışında çok somut ifadelerin içermediğini belirten Sever, "Bizim süreçten anladığımız silahların bırakılması, demokrasinin öne çıkmasıydı bunun öyle bir sonuca ulaşabileceği umudu yok. Yeni bazı hamleler ortaya çıkabilir. Bunu tam manasıyla demokratikleştirme olarak görmemiz mümkün değil. Bu açıklamaların dışında. Ateşkes ve geri çekilme barış anlamına gelmiyor. Bizim barıştan anladığımız, tarafların eşitlik sürecine yeni bir toplumsal sözleşmeyi imzalamalarıdır. Mayınlı alanların temizlenmesidir. Bu sürece nasıl gidilecek somut bir yol haritası yok. Akıllardaki soru işaretlerine cevap verecek açıklama yapılmış değil." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.