Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kurtulmuş: 1 Mayıs'ı, bir anarşi ortamına dönüştürmeye kimsenin hakkı yoktur

Kurtulmuş: 1 Mayıs'ı, bir anarşi ortamına dönüştürmeye kimsenin hakkı yoktur

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 1 Mayısı provoke etmeye çalışanları anlamanın mümkün olmadığını söyledi. Kurtulmuş, "Türkiye bir barış ortamına doğru ilerlerken, işçilerin gurur günü, barış ve emek günü...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 20:21
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 1 Mayısı provoke etmeye çalışanları anlamanın mümkün olmadığını söyledi. Kurtulmuş, "Türkiye bir barış ortamına doğru ilerlerken, işçilerin gurur günü, barış ve emek günü olan 1 Mayıs'ı, Türkiye’de bir anarşi ortamına dönüştürmeye kimsenin hakkı yoktur." dedi.

AK Parti'nin düzenlediği 'Çözüm Süreci, Toplumsal Diyalog ve Geleceğin İnşası' konulu konferansa katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Numan Kurtulmuş, konferans öncesi AK Parti il teşkilatını ziyaret etti. Burada partililere seslenen Kurtulmuş, 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul’da yaşanan olayları değerlendirdi. Yaşananların ne vatanseverlikle, ne ulusalcılıkla nede işçi haklarıyla uzaktan yakından bir ilgisi olmadığını savunan Kurtulmuş, Türkiye’de eski Türkiye’yi temsil eden bazı statüko sahiplerinin, bu senen 1 Mayısı bahane ederek bazı kışkırtma hareketlerinin içerisine girmiş olabileceğini söyledi.

Uzun yıllar yöneticilerin 1 Mayıs kutlamalarına sansürcü bir uygulama yaptığını aktaran Kurtulmuş, "Son yıllarda 1 Mayıs başta taksim olmak üzere her yerde huzur içerisinde kutlanıyor. Çıkan olayların ise ne vatanseverlikle, ne ulusalcılıkla, nede işçilerin haklarıyla uzaktan yakından ilgisi olmaz. Emeğe saygı, önce emeğin değerinin alabileceği barış ve esenliğin sağlanmış olduğu bir Türkiye’yi inşadan geçer. Onun yolu da 1 Mayıslarda hep beraber halay çekerek, türküler söyleyerek güzel organizasyonlarla 1 Mayısı kutlamaktan geçiyor. Bize yansıdığı kadarıyla bir takım yerlerde kısmi olaylar dışında genel anlamda işçi kardeşlerimiz 1 Mayısı olgunluk içerisinde kutluyor. Ümit ederim ki önümüzdeki yıl taksimdeki altyapı çalışmaları bitecek ve o zaman çok coşkulu bir şekilde 1 Mayıs kutlanabilir." diye konuştu

"AK PARTİ TERÖRÜN ÇÖZÜMÜ İÇİN KARARLI ADIMLAR ATTI"

AK Parti hükumetinin büyük bir kararlılıkla terörün çözümü için adımlar attığını aktaran Kurtulmuş Başbakanın ‘hangi bedeli ödemek gerekiyorsa onu da öderiz’ sözünü hatırlatarak şunları kaydetti: "Türkiye’de 30 yıldır devam eden terör sorunu var. Bu sorun milletin ayaklarından sadece prangalarla bağlanmış değil, tabir yerindeyse milletin ayaklarını toprağa gömerek üstünün de çimentoyla örtüldüğü bir sorun haline geldi. Bu memleket bu sorundan kurtularak barış ve esenlik yurdu haline gelecektir. Halkın arasına sokulmaya çalışılan bu fitnelerin hepsi kalıcı bir şekilde bu topraklardan sökülüp atılacaktır."

Toplantının ardından Numan Kurtulmuş, Malatyalı parti üyelerinin getirdiği kayısıyı ilk önce gazetecilere, ardından da salondakilere ikram etti.

Kurutulmuş, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte çarşı esnafını ziyaret etti.









Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.