Dolar 32,6535
%-0.3
Euro 35,1017
%0.05
Altın 2.447,200
%-0.13
Bist-100 10.343,00
%-2.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kürüm seçim sürecinde aday adaylarına mesaj gönderdi!

Kürüm seçim sürecinde aday adaylarına mesaj gönderdi!

Karabağlar Belediyesi Ağustos ayı meclis oturumuna Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün mesajları damga vurdu. Karabağlar’da ardı ardına gelen aday adayı duyuruları üzerine meclis oturumunda bir açıklama yapan Başkan Kürüm, yerel seçim yarışında “kurallara uygun mücadele” mesajı vererek, “Kimse birbirine bel altı vurmasın. Eğer ben bir aday adayına belden aşağı vurursam dünyanın en şerefsiz insanıyım” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.08.2013 - 14:50
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karabağlar Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm önderliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan ve belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan isimlere seslenen Başkan Sıtkı Kürüm, sert mesajların altına imza atarak, “Tüm meclis üyelerine, aday adaylarına ve adaylığı düşünen bürokratlara sesleniyorum. Her arkadaşımız bizim için çok önemli. Aday olan kişiler diğer aday adaylarının aleyhinde açıklama yapmasın. Belden aşağı vurmasınlar. 2009’da yapılan ve 2014 yılına kadar geçerli olacak seçim devam ediyor. Mart’a kadar meclis geçerli. Ben de belediye başkanıyım. Bunları unutmadan bize yakışan tavırları sergileyelim” dedi.

“BEL ALTI VURMAYIN”

Karabağlar Belediye Başkanı Kürüm, geçmişte yaptığı söylemi tekrarlayarak kızışan yerel seçim mücadelesi öncesinde, “Kimse birbirine bel altı vurmasın. Daha önce parti grup toplantısında konuşmuştum. Yine aynısını söylüyorum. Aday adayına belden aşağı vurursam dünyanın en şerefsiz insanıyım. Bu eylemim gizli ya da açık olabilir. Her ikisi için de geçerli” ifadelerini kullandı. Aday adaylarına verdiği mesaj sonrasında basına da çağrıda bulunan Kürüm, “Sizlerden bir isteğim var. Kalemlerinizi satmayın. Biz kimin ne olduğunu, kimin ağzıyla konuştuğunu çok iyi biliyoruz. Ben her konuşmamda olduğu gibi kardeşlik bayrağını açtım. Hele hele çıkıp da bir şeyler yazdıktan sonra “Daha sırada çok şey var, sonra yazacağım” demek iş değil. Bu durum ayrıca erkekliğe de sığmıyor” dedi.

İLK TEPKİ ERKEK’TEN

Kürüm’ün konuşmasının ardından ilk tepki adaya daylığını çok önceden açıklayan CHP’li meclis üyesi Salih Erkek'den geldi. Erkek,  “Ben de bir televizyon programcısı ve gazeteciyim. Bahsettiğiniz isimleri çıkıp açıklayın. Ben de dahil olmak üzere birçok kişiyi zan altında bırakıyorsunuz" dedi.  CHP’li Erkek’in tepkisi üzerine Kürüm  “Benim amacım kimseyi karalamak değil. Yüzde 95’ini saymıyorum. Bahsettiklerim yüzde 1-2’lik orandır. Zaten bu konuşmada sizi kastetmedim. Şu anda belediye meclis üyesi olarak buradasınız. Siz de aday adayısınız. Size çalışmalarınızda başarılar diliyorum” karşılığını verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.