Dolar 34,1741
%0.03
Euro 38,1473
%-0.05
Altın 2.913,890
%-0.22
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kuşadası Belediye Meclisi'nden Kasım Yaman kararı

Kuşadası Belediye Meclisi'nden Kasım Yaman kararı

Kuşadası Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı eski Davutlar Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Önemli kararların alındığı toplantıda yaklaşık bir aydır gündemde olan Kasım Yaman Parkı'na ilişkin imar plan değişikliği talebi meclis tarafından reddedildi.

  • Ege Postası
  • 05.06.2014 - 09:49
AYDIN - Kuşadası halkının büyük ilgi gösterdiği yedi maddeden oluşan gündemde en çok merak edilen Kasım Yaman Parkı'yla ilgili komisyon raporu açıklandı. İmar ve Hukuk Komisyonları, Kasım Yaman Parkı'na ilişkin imar plan değişikliği talebini ret etti. Komisyon kararını meclis oy birliğiyle kabul ederken toplantıya katılan Kasım Yaman Platformu üyeleri ve vatandaşlar kararı dakikalarca alkışladı.

"PLAN DEĞİŞİKLİĞİ TALEBİNDE KAMU YARARI GÖRÜNMEMEKTEDİR"
Kuşadası gündeminden düşmeyen ve halkın çeşitli eylemlerle tepki gösterdiği Kasım Yaman Parkı'na ilişkin Kaymakamlıktan gelen imar plan değişikliği talebi belediye meclisinden geçmedi.

İmar ve Hukuk Komisyonları, "Plan değişikliği talebin de kamu yararı görünmemektedir. Kamuoyu ve Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşleri dikkate alınmamıştır. Kamuoyu ve Sivil Toplum kuruluşlarının da savundukları gibi sahildeki yeşil alan park tüm özelliğini kaybedecektir. Özellikle yaz aylarında ilçemizde ortaya çıkan trafik yoğunluğuna telafisi mümkün olmayan bir yük getirecektir. Halkımıza söz verdiğimiz, kent meydanı ve yeşil alanların en önemli üç parçasından biri olan ve bu alanların denize açılmasını sağlayan, deniz havasını sıkışık kent yapılaşmasının içlerine alan koridorun en önemli bölümü Kası Yaman Parkıdır. Yukarıdaki sebeplerle sadece sözü geçen alanlarda değil, Belediye Binasından başlayıp bölgedeki diğer yapıların da tasfiye edilerek uygun alanlara taşınması hedeflerimizin başındadır" ifadelerini kullanarak raporu meclise sundu ve CHP'li, MHP'li, AKP'li tüm belediye meclis üyelerinin oybirliğiyle komisyon kararı kabul edildi.
Ardından Ak Partili Meclis Üyesi Tacettin Özden geçmiş belediye döneminde Kasım Yaman Parkı'na hastane yapılmasıyla ilgili olan alınmış  karardan bahsederek "Kaymakamlıktan gelen talebi oybirliğiyle ret ettik. Ancak 2010 yılında oraya hastane yapılmasıyla ilgili bir karar alınmıştı. Biz o süreçte de ret etmiştik ancak konu meclisten geçmişti. Şimdi o sorun hala devam ediyor.  Kentin bu tür yoğun alanlarında trafik yükünün ve kamu bina yükünün arka planlara taşınması gerekir" şeklinde konuştu.

"GEREKİYORSA YENİ İMAR PLAN TADİLATI YAPMALIYIZ"
Kasım Yaman Parkı'nı Kuşadası'na yakışır bir şekilde düzenlemeleri gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Özer Kayalı, "Bugün Kaymakamlık tarafından yapılan İlçe Danışma Kurulu toplantısında, kaymakam bey haricinde 15-16 konuşmacı Kasım Yaman Parkı'na herhangi bir bina yapılmasını istemediğini belirtti. Kaymakam bey de bu konuda ısrarcı olmadığını, bu projenin sadece bir öneri olduğunu söyledi. Geçmiş dönemde alınan hastane binası olayını ise ben yeni öğrendim. Konu 2010 yılında meclisten geçmiş. Bununla ilgili çalışma yaparak gerekiyorsa Kasım Yaman Parkı'na yeni imar plan tadilatı yapmanın yollarını aramalıyız. Kasım Yaman Parkı'nın Kuşadası'na yakışır bir şekilde yeniden düzenleyip, halkımızın hizmetine sunmalıyız" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE'YE DEVİR OLAN BORÇLAR MECLİS GÜNDEMİNDE
Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, 30 Mart yerel seçimlerinden önce kalan eski dönem belediye borçlarını kamuoyuna açıkladı. Kayalı, yeni yönetimin devir aldığı toplam borcun "194 milyon 194 bin TL" olduğunu söyledi.
 
HAYVAN BARINAĞI KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ
Gündemin üçe dördüncü maddesinde yer alan hayvan barınakları konusu görüşüldü. Mecliste konuyla ilgili konuşan Başkan Kayalı, "Son günlerde özellikle sosyal medyada tartışılan hayvan barınakları konusunu gündeme taşıdık. Hayvan barınakları kanunen büyükşehir bünyesinde yer alıyor ancak devredilebilir görevler arasında. Dolayısıyla bu konuyu büyükşehir meclisinde görüşmeden burada bir karar almak istemedik. Konunun daha detaylı araştırılması için Hukuk, İmar ve Çevre Sağlık Komisyonlarına sevk ediyoruz" ifadelerini kullandı.

EMNİYETİN PROJESİ ONAYLANDI
Emniyet Müdürlüğü'nün dilekçesiyle meclis gündemine taşınan Garaj karşısı yer alan Asayiş Birimine ilişkin imar plan değişikliği talebi meclis tarafından onaylandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Kayalı, "Emniyet Müdürlüğü'ne ait Asayiş birimi olan yerde belediyemize ait 410 metrekarelik bir alan var. Bu alan emniyetin projesini gerçekleştirmesini engelliyor. Bakanlık güvenlik söz konusu olduğu için izin vermiyor.  Emniyetin talebi doğrultusunda eski itfaiye binasının olduğu yeri yeşil alan olarak imar plan tadilatında değiştirsek projesi ve ödeneği hazır olan binanın yapım çalışmaları başlayacak" şeklinde konuştu. Ardından İmar Komisyonuna sevk edilen konu on dakika aradan sonra oylanarak oy birliğiyle kabul edildi.

 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.