Dolar 34,1896
%0.08
Euro 38,1710
%0.01
Altın 2.894,550
%-0.88
Bist-100 9.660,00
%-1.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kutlu Doğum Sergisi'ni gezenler gözyaşlarını tutamadı

Kutlu Doğum Sergisi'ni gezenler gözyaşlarını tutamadı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun İl Müftülüğü düzenlediği konferans ve toplantıların yanı sıra göze hitap eden sergilerde düzenliyor.     Müftülük binası sergi salonunda ilk defa açılan 'Kutlu...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 11:14
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun İl Müftülüğü düzenlediği konferans ve toplantıların yanı sıra göze hitap eden sergilerde düzenliyor.

    Müftülük binası sergi salonunda ilk defa açılan 'Kutlu Doğum Sergisi'ne gelenlerin kendini Mekke’de hissetmesine vesile oluyor. Hafta sonuna kadar açık kalacak olan serginin bir benzerinin bulunmadığını belirten İl Müftüsü Hayrettin Öztürk, “Vatandaşların duygulanarak gezdiği sergimizde kutsal emanetler, Kabe’nin birebir benzerine göre yapılmış maket, Kabe’nin eski resimleri ve örtüsü, Sevr ve Hira Mağaralarının maketleri var. Amacımız konferans ve toplantılarda Hz. Peygamber'in (s.a.v) örnek hayatıyla ilgili bilgiler verirken yaşadığı toprakları da görsel olarak vatandaşlara bir nebze olsun yaşatmak anımsatmak istedik. Vatandaşlardan gelen beyanlar bu ve benzer görsel sergilerin her yıl yapılması yönünde inşallah bu tür etkinleri her yıl daha da geliştirerek yapmayı düşünüyoruz.” dedi.

    Sergiye gelenlere zemzem, hurma ve gül ikram ettiklerini belirten sergi sorumlusu Merkez Vaizi Suzan Deberoğlu ise özellikle bayanların yoğun ilgi gösterdiğini çoğunun da duygulanıp gözyaşlarıyla gezdiğini kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.