Dolar 34,2585
%0.05
Euro 37,6111
%-0.05
Altın 2.920,540
%-0.03
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kuzey Kore: Güney Koreli muhafazakarlar özür dilesin

Kuzey Kore: Güney Koreli muhafazakarlar özür dilesin

Kuzey Kore Genelkurmay Başkanlığı, Güney Koreli muhafazakar çevrenin yaptıkları gösterilerden dolayı özür dilemeleri gerektiğini açıkladı. Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı, Genelkurmay Başkanlığı’nın Güney Kore hükümetine gönderdiği...

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 16:53
Kuzey Kore Genelkurmay Başkanlığı, Güney Koreli muhafazakar çevrenin yaptıkları gösterilerden dolayı özür dilemeleri gerektiğini açıkladı.

Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı, Genelkurmay Başkanlığı’nın Güney Kore hükümetine gönderdiği mektubun içeriğini kamuoyuna açıkladı. Söz konusu mektupta Genelkurmay Başkanlığı’nın Güney Koreli muhafazakar çevrenin yaptığı gösterilerden dolayı özür dilemeleri isteği öğrenildi. Saygı duydukları Kim İl-sung başta olmak üzere Kim Jong-il ve oğluna hakaret edilmesi kabul edilemez olarak kaydedilen mektupta, “Ülkemizin en üst derecede saygı duyup, bir nevi sembol haline gelmiş kişilerin resimlerinin yakılması ile pis bir işe imza atılmış oldu.” ifadelerinin olduğu belirtildi.

Kuzey Kore’nin kurucu Kim İl-sung’un doğum günü ülkede bayram olarak kutlanırken, Güney Kore’de protesto gösterileri düzenlendi. Özellikle Güney Kore’nin aşırı muhafazakar çevrelerinin düzenlediği gösterilerde, Kim İl-sung başta olmak üzere Kim Jong-il ve yeni lider Kim Jong-un’un resimleri yakıldı.

Güney Kore'ye gönderilen bu mektup ile Kuzey Kore'nin özür dilemeyi diyalog için ön şart olarak koşup koşmadığı ise merak ediliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.