Dolar 34,0588
%0.24
Euro 37,6321
%-0.1
Altın 2.733,430
%0.19
Bist-100 9.799,00
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kuzey Kore ile Japonya arasında üst düzey görüşme

Kuzey Kore ile Japonya arasında üst düzey görüşme

Kuzey Kore İşçi Partisi Dışişleri Genel Sekreteri Kim Yeong-il ile Japonya Hükümeti Özel Temsilcisi İsao İijima bir görüşme gerçekleştirdi.Kuzey Kore ile Japonya arasında tekrar bahar havası esmeye başladı. Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı’nın...

  • Ege Postası
  • 16.05.2013 - 10:52
Kuzey Kore İşçi Partisi Dışişleri Genel Sekreteri Kim Yeong-il ile Japonya Hükümeti Özel Temsilcisi İsao İijima bir görüşme gerçekleştirdi.

Kuzey Kore ile Japonya arasında tekrar bahar havası esmeye başladı. Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı’nın geçtiği habere göre, İşçi Partisi Dışişleri Genel Sekreteri Kim Yeong-il ile Japonya Hükümeti Özel Temsilcisi İsao İijima bir görüşme gerçekleştirdi. İijima, 2002 yılında gerçekleşen, Başbakan Junichiro Koizumi ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-il zirvesinde Koizumi’ye eşlik etmişti. Görüşmenin içeriği hakkında bilgi verilmezken, kaçırılan Japon vatandaşlar ile ilgili görüşüldüğü tahmin ediliyor.

İijima, aynı zaman Japonya-Kuzey Kore Dostluk Derneği’nden üst düzey yönetici olarak görev yapıyor. Japonya Başkanı Şinzo Abe’nin üst düzey danışmanı olan İijima’nın Kuzey Kore ziyareti ile iki ülke arasındaki ilişkilerin tekrar bir bahar havasına gireceği ön görülüyor. Başbakan Abe ise gerekirse Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşebileceğini söylemişti.

Kuzey Kore’nin Güney Kore’nin diyalog çağrılarını reddettiği bir sırada, Japonya ile diyalog kurması Güney Kore medyasında geniş yer aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.