Dolar 34,2585
%0.05
Euro 37,6111
%-0.05
Altın 2.920,540
%-0.03
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Liste krizinin yaşandığı CHP İzmir’de örnek tablo

Liste krizinin yaşandığı CHP İzmir’de örnek tablo

CHP İzmir’de meclis üyesi aday listeleri seçim kurullarına teslim edildi.Örnek tablo Aliağa’da yaşandı.

  • Ege Postası
  • 19.02.2014 - 10:54
EGE POSTASI - CHP İzmir’de ilçelerde meclis üyesi adayları belli oldu. Meclis üyeleri aday listeleri İl Seçim Kurulu’na sunulurken, partililerden aday gösterilen ve gösterilmeyen adaylar doğrultusunda tepkilerde geldi.  Patlak veren kriz beraberinde istifalarıda getirdi.Çeşme ilçe başkanı Halil Saatli ve yönetimi istifa etti. Konak’ta listenin tesliminde de sorun yaşandı. Listeyi seçim kuruluna teslim etme yetkisinde İl Sekreteri Sevda Kılıç, İl Başkanı Ali Engin’le tartıştı. Listeyi teslim etmeme kararı alan Kılıç’ın yerine ilçe başkanı Sinan Karamustafaoğlu yetkilendirildi. Karamustafoğlu telefonunu kapatıp listeyle birlikte kayıplara karışması krizi daha da büyüttü.

Aliağa’da ise örnek bir tablo yaşandı.  İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve yönetimi ile belediye başkan adayı Barış Eroğlu’nun hazırladığı meclis üyesi aday listesine örgüt tam destek verdi. Aliağa listesini ilçe seçim kuruluna teslim etmeyle yetkilendirilen İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay, listelerle birlikte Aliağa’ya gitti. Karabay ilçe binasında meclis üyesi adayları, ilçe yönetimi ve belediye başkan adayı Barış Eroğlu ile bir araya geldi. Liste üzerine yapılan sohbetin ardından partililerinde katılımıyla ilçe seçim kuruluna gidildi ve liste teslim edildi. Listenin teslimi sonrası adaylar, Karabay, Eroğlu, Durmaz ve yöneticiler el ele tutuşarak birlik beraberlik mesajı verdi.

KARABAY: KAZANACAĞIMIZ İNANCINI GÖRDÜM
İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay “ listeleri il başkanlığından aldım. İlçemize gittim. İlçe başkanımız, belediye başkan adayımız ve partililer beni karşıladı. Çaylarımız içtik listeye yönelik sohbet ettik.Listeyi, ilçe örgütü ve başkan adayının dışında örgütün tamamınında desteklediği  gördüm. Hepbirlikte ilçe seçim kuruluna gidip teslim ettik. Belgemizi aldık. Bütün meclis üyesi adayları partililer hep birlikte seçim kurulundan ayrıldık. Merkez seçim ofisimize geçtik. Partililerimizle sohbet ettik. Aliağa’da ilçe örgütü genç ve dinamik…30 Mart’ta Aliağa’da CHP belediyeyi yeninden kazanacak. Kazanacağımız inancını gördüm. Seçim kampanyasını başlatmışlar” dedi.

EROĞLU: ANLAŞMAZLIK OLMADI
Aliağa Belediye Başkan adayı Barış Eroğlu, “  CHP Aliağa ilçe örgütünün katkı koyarak yaptığı bir liste oldu. Anlaşmazlık olmadı. Akşam üzeri bir toplantı yaptık.Seçimi alacağımızdan eminiz. 30 Mart akşamı yüksek bir oy alarak CHP Aliağa’da bir kez daha seçimi kazanacak” dedi.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz ise, “ Bazı ilçelerde olanları üzülerek okuduk. Aliağa’da örnek bir hava vardı.  Sıralamalar konusunda burukluklar olmuş olabilir, güçbirliği içinde devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.