Dolar 34,2756
%0.1
Euro 37,6432
%0.03
Altın 2.917,290
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Lokum yerine su ihrac edip 4 milyon lira vurgun yapmışlar

Lokum yerine su ihrac edip 4 milyon lira vurgun yapmışlar

Mersin merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda, bonibon şekeri ve lokum yerine hayali olarak su ihracatı yaptıkları iddia edilen 18 kişi adliyeye sevk edildi. Şahısların 10 bin ton civarında hayali ihracat yaparak 4 milyon TL'lik vurgun gerçekleştirdikleri...

  • Ege Postası
  • 26.04.2013 - 14:21
Mersin merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda, bonibon şekeri ve lokum yerine hayali olarak su ihracatı yaptıkları iddia edilen 18 kişi adliyeye sevk edildi.

Şahısların 10 bin ton civarında hayali ihracat yaparak 4 milyon TL'lik vurgun gerçekleştirdikleri tespit edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Konya ve Sivas'ta şeker ve lokum imalathanesi şirketleri bulunan bazı şahısların Mersin Limanı’ndan şeker ve lokum ihracatı yapar gibi gösterip yerine damacana su gönderdiklerini tespit etti.

Ekipler Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü görevlileri ile birlikte Mersin başta olmak üzere Sivas, Osmaniye, Konya, Ankara, Tokat, Rize, Trabzon, Giresun, Samsun, İstanbul ve Bayburt'ta eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında 3 şeker ve lokum fabrikası sahibi ile şirket kurucuları ve gümrükçü 32 kişi yakalandı. Bunlardan 14'ü emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Şüphelilerin ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 5 adet ruhsatsız tabanca, Dış Ticaret Müsteşarlığı’na ait mühür, Gümrük Müdürlüğü’nde çalışan memurlara ait çok sayıda kaşe, çok sayıda şirket evrakı ve gümrük beyannamesi ele geçirildi.

Yapılan çalışmalar neticesinde suç örgütünün bonibon şekeri, sade lokum ihracatı yapmış gibi evrak düzenleyerek yurt dışına gerçekte su gönderdikleri tespit edildi. Yapılan incelemelerde 10 bin ton civarında hayali ihracat yapıldığı, şahısların şeker fabrikalarının ihracat yapanlara sunduğu yüzde 50'lik indirimden de yararlanarak 4 bin ton civarında şekeri yurt içinde piyasasına sürdükleri belirlendi.

Yüklü miktarda haksız KDV iadeleri aldıkları da tespit edilen hayali ihracatçıların 4 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri ifade edildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan 18 kişi ‘suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, hayali ihracat, vergi usul kanununa muhalefet, resmi ve özel evrakta sahtecilik’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.