Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP İzmir'de operasyon beklentisi: Sıra o ilçelerde mi'

MHP İzmir'de operasyon beklentisi: Sıra o ilçelerde mi'

MHP'de olağanüstü kurultay için imza veren ilçelere yönelik görevden alma operasyonu İzmir'de Buca ve Torbalı'yla başladı. İzmir'de parti kulislerinde "Sıra hangi ilçede'" soruları soruluyor. İşte imza veren ilçeler... MHP İzmir'de 'operasyon sürecek' bekleyişi

  • Ege Postası
  • 18.04.2016 - 13:26

EGE POSTASI - MHP'de 1 Kasım genel seçimlerinin ardından parti içi hesaplaşma süreci keskin ilerliyor.

Yargının olağanüstü kongre kararı sonrası tansiyonun yüksek olduğu MHP'de, Genel Merkez kurultay için imza veren ilçelere yönelik balyoz indirmeye başlamıştı.

Genel Merkez İzmir'de öncelikli olarak Buca ve Torbalı başkanlarını görevden alarak yerlerini yeni isimleri atadı. İl Başkanı Necat Karataş her iki ilçeyle ilgili görevden alma sebebini 'disiplin suçu' olarak açıkladı. İmza veren Bayraklı İlçe Başkanı ise daha önce istifa ederken yerine yeni isim atandı. 

MHP İzmir'de imza veren ilçelere yönelik operasyonun devam edeceği ifade edilirken, parti kulislerinde "Sıra hangi ilçede'" sorusu soruluyor.

Ege Postası'nın edindiği bilgiye göre Selçuk, Urla, Çeşme, Balçova, Bornova, Tire ve Ödemiş ilçe başkanları imza verdi. Genel Merkez'in önümüzdeki günlerde bu ilçelere yönelik de operasyonlar yapması bekleniyor. Genel Merkez'in toplu görevden alma yoluna gidip tepki çekmemek adına 2 ilçeyle süreci başlattığı ifade ediliyor. İl teşkilatının imza veren ilçelerde yeni başkan arayışlarına girdikleri belirtildi.

TABANDA TEPKİ VAR

Muhalif kanttan gelen bilgilere göre görevden almalar tabanda tepki çekti. İmza veren ilçe başkanlarının bireysel olarak değil de mahalle temsilcileri, meclis üyeleri ve ilçe yöneticileriyle yaptıkları görüşmeler sonrası imza verdikleri bu nedenle görevden alınmaların ciddi olumsuzluk yarattığı ifade ediliyor.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.