Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla krizine genel merkez el koydu

Urla krizine genel merkez el koydu

Kaçak villalara yıkım kararına rağmen dokunulmazken, Balıklıova’da vatandaşların evlerini bir çırpıda yıktırdığı gerekçesiyle sert dille eleştirilen Urla Belediye başkanı Sibel Uyar’ın, bir vatandaşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle şikayet ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. İzmir'deki krize genel merkez el koydu

  • Ege Postası
  • 18.04.2016 - 10:48

EGEPOSTASI - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun baş danışmanı Ekrem Kerem Oktay, Urla Belediye Başkanı CHP'li Sibel Uyar’a sosyal medya aracılığıyla mesaj yolladı, “Sizinle bizzat ben ilgileneceğim” dedi.

Urla Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Sibel Uyar, geçen ocak ayında, ilçenin Balıklıova Mahallesi’ndeki yirmişer metrekarelik 74 evi, kıyı kenar kanununa aykırı olduğu gerekçesi ile yıktırdı. Mahalle sakinleri yıkıma karşı protesto eylemleri yaptı ve direndi. Evleri yıkılan Balıklıova Mağdurları Sözcüsü Yusuf Altun o direniş sırasında “Yıkım yapacaksa önce kendi kaçak işyeri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkadaşları tarafından yapılan (Latif Topbaş) ve yıkım kararları bulunan Hacılar Koyu’ndaki kaçak villaları yıksın” dedi. Altun jandarma tarafından gözaltına alındı.

VATANDAŞIN HAPSE ATILMASINI İSTEDİ

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, bu açıklamaları unutmayan CHP’li Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Balıklıova Mağdurları Grubu Sözcüsü Yusuf Altun hakkında dava açılması talimatı verdi. Belediye tarafından savcılığa şikayet dilekçesi sunuldu, evini yıktığı Altun’un şimdi de hapse atılmasını istedi. Direniş nedeni ile yıkım işlemlerinin iki gün geciktiği belirtilen dilekçede, maddi zararın halkın sözcüsü Yusuf Altun’dan tahsil edilmesi de istendi. Olay anlarını canlı olarak aktaran televizyon yayınlarında yer alan Altun’un açıklamalarını, delil olarak dilekçe ekine koyan belediye, mal müdürlüğü, jandarma ve zabıta ekiplerini de şahit olarak gösterdi. CHP’li belediye, savcılığa yaptığı suç duyurusunda, Altun’un Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a iftira ve hakarette bulunduğunu iddia etti ve cezalandırılmasını talep etti. Dilekçede, “TCK’nın 299/2 Maddesi uyarınca, Cumhurbaşkanı’na basın yolu ile alenen hakaret, Cumhurbaşkanı hakkında yalan, haksız inanç oluşturmak” iddiası ile Altun’un hapisle cezalandırılması istendi. Belediye, dilekçede, Hacılar’daki kaçak villalar hakkında yıkım kararı olmadığını da iddia etti.

ERDOĞAN’IN AVUKATLIĞINA SOYUNMUŞ

Adliyeye giden Yusuf Altun, “Cumhurbaşkanı’nın avukatlığı kimlere kald? Dünyanın sonu olmasa bile CHP’nin sonu bu olsa gerek” dedi. Altun, “Hakkımdaki suçlamaları öğrenince şoke oldum. Meğer CHP’li belediye Erdoğan’ı savunuyormuş. Ne diyelim; Erdoğan’ın avukatlığına soyunan Urla Belediyesi, CHP Genel Merkezi’ne hayırlı olsun” dedi.

BİZZAT BEN... 

Bu gelişmeler İzmir’de ve partide büyük yankı uyandırırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun baş danışmanı Ekrem Kerem Oktay, Belediye Başkanı Uyar’a sosyal medyadan mesaj yolladı. Oktay, “Urla Belediye Başkanımız Sibel Uyar, ben de merak ediyorum, yasal uygulamayı neden yapmıyorsunu? Bana da dava açacak mısınız'

Orada mazlum vatandaşların evlerini yıkıp, size sorulan sorular üzerinde baskı uygulamanın makul gerekçesi nedir'

Mazlumların hakkını yiyen kim olursa olsun affetmeyiz. Genel Başkan’ın başdanışmanı olarak sizinle bizzat ben ilgileneceğim. Buradan duyuruyorum” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.