Dolar 34,2114
%0.09
Euro 37,9035
%-0.5
Altın 2.925,830
%1.03
Bist-100 9.360,00
%-3.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP İzmir karıştı!

MHP İzmir karıştı!

MHP’de 4 Kasım’da gerçekleştirilecek büyük kurultay öncesi ortalık toz duman oldu. MHP İzmir eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, dün saat 11.00’da genel merkezde düzenlediği basın toplantısında kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Dervişoğlu’nun bu hamlesinden hemen sonra MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, parti binasında milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun ve bazı ilçe başkanlarının katıldığı toplantında Bahçeli’ye desteklerini açıkladı.Dervişoğlu, Karataş’ın bu çıkışına tepki gösterdi. Dervişoğlu, toplantıya katılan bazı ilçe başkanlarının yapılacak açıklamadan habersiz olduğunu öne sürdü.

  • Ege Postası
  • 22.09.2012 - 11:40

İZMİR -MHP eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun Ankara’da genel başkan adaylığını açıkladığı saatlerde MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, düzenlediği basın toplantısında kurultayda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi destekleyeceklerini belirtmesi tartışma yarattı. Dervişoğlu, “Genel merkezde şahsıma salonu tahsis eden MHP’nin muhterem Genel Başkanı Devlet Bahçeli’dir. Bir genel başkanın göstermiş olduğu olgunluğa ve nezakete bakınız bir de yönetici olduğunu zanneden bazı kişilerin hamlığına ve sığlığına bakınız. Orada kaç ilçe başkanı ve delege vard? MHP’yi kurultay öncesinde kutuplaştırmaya kalkışmanın kime ne faydası vardır'” dedi.7

MHP’de 4 Kasım’da gerçekleştirilecek büyük kurultay öncesi ortalık toz duman oldu. MHP İzmir eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, dün saat 11.00’da genel merkezde düzenlediği basın toplantısında kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Dervişoğlu’nun bu hamlesinden hemen sonra MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, parti binasında milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun ve bazı ilçe başkanlarının katıldığı toplantında Bahçeli’ye desteklerini açıkladı. Karataş, “10. Olağan Büyük Kurultayımızda liderimiz Devlet Bahçeli’nin daha güçlü çıkacağından ve MHP’yi iktidara taşıyacağından şüphemiz yoktur. MHP İzmir İl Teşkilatı olarak, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, üst kurul delegeleri, kadın kollarıyla geçmiş kurultayda olduğu gibi sonuna kadar liderimiz Devlet Bahçeli’nin emrinde olduğumuzu söylüyor ve gururla ifade ediyoruz ki devletin başına Devlet gelecek” dedi.

KENDİ İRADESİYLE YAPMAMIŞTIR!

Dervişoğlu, Karataş’ın bu çıkışına tepki gösterdi. Dervişoğlu, toplantıya katılan bazı ilçe başkanlarının yapılacak açıklamadan habersiz olduğunu öne sürerek, “Ben açıklamamı genel merkezde yaptım. Şahsıma salonu tahsis eden MHP’nin muhterem Genel Başkanı Devlet Bahçeli’dir. Bir sayın genel başkanın göstermiş olduğu olgunluğu ve nezakete bakınız bir de yönetici olduğunu zanneden bazı kişilerin hamlığına ve sığlığına bakınız. MHP’yi şahıslar üzerinde kutuplaştırmaya çalışacaklarına birleştirmeye yönelecek uygulamanın altına imza atmalarını öneririm. Ayrıca hiç kimsenin siyasi terbiyesinden de mesul değilim. Bu açıklamayı kendi iradesi ile yaptığını zannetmiyorum. Her şeye rağmen il başkanlığında bulunan bir kişinin temsil ettiği partinin genel başkanına destek açıklamasında bulunması makul karşılıyorum. MHP üst kurul delegeleri bayraklaşmış bir iradeyi temsil etmek üzere 10. Olağan Kurultayda özgür iradeleri ile oylarını kullanacaklardır. Bu iradenin ipotek altına alınmaya kalkışılmasının cevabını ben değil onlar verecektir” dedi. (Y.Asır)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.